655-402-rumen-radev

Радев:Итервюто на Кирил Петков пред в. „Гардиън“ е много показателно

Итервюто на Кирил Петков пред в. „Гардиън“ е много показателно. Първо – премиерът лично призна, че България изнася оръжия за Украйна, и второ – в своето желание да уцели мен, той простреля г-жа Нинова, която оглавява комисията, отговаряща за издаване на разрешително за това оръжие.

Това заяви пред журналисти от авиобаза „Граф Игнатиево“ президентът Румен Радев.

Петков пред The Guardian: Страхувам се, че България ще смекчи позицията си към Русия

 

„Кабинетът на министър-председателя не пое отговорност за действията си и не остави достатъчно време, така че институциите и обществото да се запознаят с казуса за Северна Македония“, каза още президентът.

Борисов към Петков: Кой ти привнесе инфлация? На кое?

„Що се касае до културно-историческото наследство, учебници, езикът на омразата, които се защитават именно в този двустранен протокол, вчера народните представители гласуваха „празен чек“ за нещо, с което мнозина от тях така и не успяха да се запознаят“, посочи Радев, цитиран от DarikNews.bg

Нинова атакува Радев: Президентската институция му е тясна

„Що се касае до културно-историческото наследство, учебници, езикът на омразата, които се защитават именно в този двустранен протокол, вчера народните представители гласуваха „празен чек“ за нещо, с което мнозина от тях така и не успяха да се запознаят“, посочи Радев.

Радев започва консултации за кабинет веднага след оставката на действащия

Въз връзка с Консултативният съвет на национална сигурност (КСНС) и разсекретяването му по казуса с РСМ държавният глава заяви: „Това е закрито заседание. Аз държа всеки участник да има свободата да отстоява своите позиции. В тези 5 часа на съвета категорично настоявах македонските българи да се впишат в Конституцията и това да бъде задължително условие за начало на преговорите за присъединяване на Северна Македония към ЕС“.

Лорер: Решението за РС Македония защитава българския интерес

Радев уточни, че министър-председателят Петков, неговите министри и всички участващи партии, с изключение на „Има такъв народ“, са отхвърлили това предложение и са го приели, едва когато е дошло чрез президента Макрон.

 

Print Friendly

Автор: vesti.bg


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *