Sungurlare6

В Сунгурларе отбелязаха Еньовден с празничен концерт

 

Жители и гости на Община Сунгурларе се събраха на празничен концерт в живописната местност “Ичмята“ край града, за да отбележат заедно празника Еньовден. Събитието се провежда от 2018 година насам и вече е традиционно. Негови организатори са Обединението на жените социалистки в БСП и Общински съвет на БСП – Сунгурларе.

„Да бъдем заедно на един от най-важните летни празници, да съхраним и предадем на децата си българските традиции“ – това е мотото на празника. Участниците пяха и танцуваха, рецитираха стихове, разказваха легенди и пресъздадоха различни народни обичаи.

Sungurlare4Гости на събитието бяха народният представител от „БСП за България“ инж. Петър Кънев, областният управител на Бургаска област Стойко Танков, общинският председател на БСП – Бургас Живко Господинов, общественици и активисти на партията.

„Еньовден е специален празник. Нашият народ е съхранил много обреди, свързани с него. Традиция е да се събират билки, защото хората считат, че те имат най-голяма лечебна, магическа сила на този ден. Нека тази магическа сила донесе добро за всички Вас, за Вашите семейства! Нека донесе мир в страната, в домовете ни! Бъдете здрави, носете слънцето в душата си. Честит празник! “, приветства дошлите на концерта областният управител Стойко Танков.

„Много се радвам, че отново сте тук и предполагам, че с много от Вас ще се видим на Бузлуджа тази година. Поздравявам Ви с този светъл празник – най-слънчевия и прекрасен ден в годината“, отправи поздрав към присъстващите общинският председател на БСП – Сунгурларе Валентин Славов.

 

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *