13064067_10206463255123483_440737916_o

Красимир Косев: Къде са сега тези,които 12 години ядоха баницата около Николай Димитров?

Дона МИТЕВА

Създалата се безпрецедентна ситуация  около местните избори в Несебър, неяснотата около това какво се случва с избрания на първи тур за четвърти мандат Николай Димитров, който продължава да е задържан в ареста и не може да  положи клетва и встъпи в длъжност, будят много въпроси и дават повод за коментар.

Според Красимир Косев, журналист, общественик и бивш председател на Общинския съвет в Несебър, и не на последно място кандидат за кмет на последните избори,  поведението на мнозина в града е недостойно. Той припомни, че  единствен след ареста на петимата, изрази позиция. „Застанах с името си и подчертах, че не приемам тази разправа и за мен това е репресия. Или трябва да се докажат причини за ареста или да се извинят и да понесат отговорност, тези които направиха това. Никой друг не каза две приказки“, припомни той.

„Питам се къде са сега тези, които 12 години ядоха баницата около кмета Николай Димитров – служители, общински съветници, бизнесмени, а сега се крият в миши дупки и не  им се чува гласа.  Не казват дума за бъдещето на община Несебър и за нейното управление.  Три мандата тези хора вегетираха около кмета, знам дори,  че на много служители той вършеше работата, за да е сигурен, че всичко ще е както трябва“, казва Косев.

По думите на несебърлията няма практика, която да покаже как да се излезе от създалата се ситуация и всички, като се започне от областен управител, Общинска избирателна комисия, Централна избирателна комисия, магистрати си прехвърлят топката за тълкованията по казуса с новоизбрания, стар кмет на Несебър. „Лошото е, че не се знае кога ще се гледа следващата мярка за неотклонение. Може да е след двадесет дена, може да е и след  три месеца“, допълва Косев и обяснява, че по време на кампанията е бил пришиван ту към единия, ту към другия кандидат за кмет, което е пълна глупост и неистина. „Даже имаше такива вдъхновения – едва ли не, че някой ми е платил да се кандидатирам“, допълва той.

„На местните, обикновените хората не им пука какво става в Общината. След като фактори разни по всякакъв  начин можеха да надигнат глас и да покажат, че се тревожат от състоянието и за бъдещето на община Несебър, но никой не го направи, защо обикновените граждани да се вълнуват?

Този временно изпълняващ длъжността кмет Виктор Борисов имаше карт бланш  до провеждане на изборите. Сега реално в града няма кмет, нито изпълняващ длъжността.  Питам се къде са сега тези осем хиляди, които  гласуваха за Николай Димитров, а преди това организираха и шествието в негова подкрепа?

Нима не можеше Общината, която има автобуси, да организира  да отидат несебърлии, с няколко автобуса в София, пред специализирания съд когато заседаваше по казуса на Николай Димитров и да изразят протест, притеснение и т.н. Никой не си мръдна пръста. Николай Димитров не знам дали ще има възможност да „благодари“ на тези хора за тяхното „дивашко мълчание“. Това ме възмущава“, казва Косев и се пита дали той е този, който трябва да ги  казва тези неща, при положение, че при кметската надпревара бе конкурент на задържания.

Print Friendly

Автор: в."Черноморски фар"


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *