DSC03205

Красимир Косев:Общинският съвет е органът на местното самоуправление

 Дилемата в Несебър беше много или малко са 5 мандата

БНР

DSC00755

Снимка от архива,на нея е и сегашният кмет на община Несебър-Николай Димитров,тогава общински съветник.

 

1 551 гласа преднина на балотажа получи Николай Димитров и отново ще управлява Община Несебър.

Изборите в Община Несебър може да се каже, че са исторически, защото имаше 7 кандидати за кмет. Това коментира пред БНР-Бургас Красимир Косев, собственик на сайта Nessebar-news.com, общественик, 5 мандата общински съветник, два от тях председател на местния парламент в Несебър:

„Тук дилемата беше много или малко са 5 мандата. Избирателите решиха, че е по-добре да заложат на кандидат, когато познават вече толкова години, отколкото на непознати кандидати. Само двама от другите кандидати за кметове имат известен опит в местното самоуправление. Според мен това е много важно, не е достатъчно само да си добър бизнесмен и политик, трябва да имат и такъв опит. Това, смятам, наклони везните към избора на Николай Димитров, който вече 4 мандата се доказа като добър управник на Община Несебър, независимо от политическите партии и влияния със собствена визия и перспектива за общината.“

Николай Димитров трябва да си даде сметка за градивните критики, които бяха отправени към него и да работи по-тясно с гражданското общество, препоръча Косев. Една от най-важните му мисии ще е да запази Стария Несебър като обект на Световното културно наследство.

В Община Несебър нито една от парламентарно представените партии- ГЕРБ, Възраждане и БСП не успяха да класират общински съветник, а ПП-ДБ, ДПС и ИТН изобщо не регистрираха листи, отбеляза още той и припомни, че в последните години дебатът в Общинския съвет е изчезнал.

Повече чуйте в звуковия файл:

https://bnr.bg/burgas/post/101903718/nsebar-komentar

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *