New Imagefewfewfqewfqewf

ЗНАКОВО УЧАСТИЕ НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР НА ИЗЛОЖЕНИЕТО „КУЛТУРЕН ТУРИЗЪМ“

New Imageewfewfgewfwef

 Община Несебър за  поредна година се включи в знаковото за България туристическо изложение „Културен туризъм“, което се провежда в дните от 14 до 16 април във Велико Търново. На церемонията по официалното откриване на борсата присъстваха министърът на туризма Николина Ангелкова, съветникът на министъра на културата археологът Николай Овчаров, кметът на Велико Търново Даниел Панов, областният управител проф. Пенчо Пенчев, представители на туристическия бранш.

 

New ImagefeferwqwrqОбщина Несебър посрещна туристите и любопитните да се запознаят с  възможностите за туризъм в морския град и региона с богато подреден щанд, разположен на площ от 10 кв. метра. Посетителите бяха впечатлени освен от новите рекламни материали и от забавната викторина с въпроси за Несебър, а всеки, отговорил правилно, получаваше символичен подарък. На голям тв монитор се излъчваха представителни филми за града на ЮНЕСКО, а лично кметът Николай Димитров присъства на щанда на общината, за да приветства официалните гости –  министъра на туризма Николина Ангелкова, съветника на министъра на културата археологът Николай Овчаров, кмета на Велико Търново Даниел Панов, областния управител проф. Пенчо Пенчев.

 

Николай Димитров подари на министър Ангелкова най-новата книга за града на ЮНЕСКО на д-р Евтелпа Стойчева – „Златната книга на Несебър“, и покани лично гостите да дойдат в Несебър, който – както стана ясно от думите им, те много обичат.

 

На всеки един от посетителите на щанда, представители на община Несебър предоставяха изчерпателна информация за града и фестивалите, които се организират, както и за различните атракции и забавления, от които могат да се възползват туристите.

 

В престижното изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново участват над 50 български общини и 13 държави.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *