5-1

За 17 декември е отложено заседанието на Общинския съвет в Несебър

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Председателят на Общинския съвет – Несебър Румен Кулев отложи второто заседание поради липсата на кворум    

 

Максим МОМЧИЛОВ

Заседанието на Общинския съвет – Несебър, първоначално на 26 ноември свикано от председателя на Общинския съвет Румен Кулев за 3 декември на второ заседание на съвета, а на 29 ноември то бе отложено за 17 декември.

Свиканото заседание включваше две точки в проекто дневния ред: избор на временна комисия за изработване на проект за Правилник за работата на Общинския съвет и постоянните комисии към него.

Тогава на 11 ноември учредителната сесия с 18 гл. „за” от гласували 18 общински съветници приеха единодушното решение за проекта от две точки на заседанието на 3 декември от 7 членна комисия  под ръководството на Георги Манолов.

5-3В мотивите за отлагането от 29 ноември се посочва,че за  втората сесия преди началото на предстоящото заседание да бъдат положени клетва от тримата общински съветници, които са били възпрепятствани на 11 ноември.

Впоследствие председателят Кулев уведоми писмено, че поради липса на кворум на общинските съветници, заседанието се насрочва за 17 декември на същото място в същото време и със същите две точки.

Отлагането на провеждането на обявеното второ заседание на Общинския съвет е заради уведомления от общинските съветници с които заявяват невъзможността да вземат участие, поради лични причини и заболявания.

С отлагането на насроченото заседание на общинските съветници е съобщено да бъдат уведомени устно по телефона за новата дата на заседанието, за което да бъде съставен протокол.

На основание чл.36, ал.1, т.1 от ЗМСМА съветниците са длъжни да присъстват на заседанието на Общинския съвет.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *