1244_20170411

  Български бюджет-2024: продължава НОКаутирането на държавата

   

  Untitledyy65y6556

   

  Д-р Георги Чалдъков     

      

   

   

   

   

  През септември 1979 г. британско-американската рок група Foreigner изпяха за първи път песента си „Blinded by Science, написана от основателят на групата китариста Mick Jones…., ехото на мъдростта му достига нашето време:

  „Тревожа се за света, в който живеем,
  разтревожен съм от целия този безпорядък.
  Чудя се на всички лъжи, които прочитам,
  чудя се накъде ни води тази лудост.

  Това ли е пътят, който не води никъде?
  Или някой ни води нанякъде?
  Не вярвам, че сме тук без причина,
  трябва да има нещо, в което да вярваме!“

  „Перфектният оратор“ Демостен (384-322 пр. Христа) е нарекъл „Филипики” своите изобличителни речи против Филип Македонски. Сега аз пиша Филипика срещу политическото нехайство за Науката, Образованието и Културата (НОК), също и за Здравето на българите, водещо до невежество и болести – най-големите злини за една нация. Това означава фискалната политика на държавата (и бизнеса) приоритетно да се насочат към инвестиране на много повече пари и съвременно разбиране за дългосрочно развитие на НОК и Здравеопазването.  Депутат, министър и президент, който вижда така проблемите на съвременна България,  означава, че милее за благото на Държавата и Нацията.  Тогава в нашата икономика тигрите няма да са само на манежа в цирк „Балкански“ и в зоологическите градини в София, Бургас и Варна.  Известно е, че благодарение на приоритетното инвестиране в НОК се родиха икономическите тигри в Сингапур, Япония, Южна Корея и Китай. Именно това е начинът нашата Държава и Нация да не бъдат НОКаутирани. Така през 2034 г. можем да бъдем „по-образовани и по-здрави”, през 2044 г. – „най-образовани и най-здрави“ в Европа.

  Тази картина на Юлий Абрамович Ганф (1898–1973), публикувана през  1954 г. в съветското списание “Крокодил“, е актуална и за българския бюджет-2024:

  Епилог

  Фискалната политика на ротационното правителство действа като „Продължаваме НОКаутирането на Държавата и Нацията“.  И продължава да се върти в „порочния кръг“ (circulus viciosus) на геополитическата зависимост. Продължава сащисването на България чрез прекалена русофобия. Забравило мъдростта на Платон: „В действителност прекаленото вършене на нещо поражда обикновено противоположна промяна…. И по-точно, мисля аз, от твърде крайната свобода се поражда твърде голямо и твърде жестоко робство“ – написано в „За тираничния човек, тирана и тиранията“ на книгата му „Държавата“.

  И продължаваме да сме необразовани, болни и бедни – готови за поредни избори. Все пак, има една демографска перспектива за България – една млада жена от САЩ, която пази тайна от 25 години, наскоро заяви, че е направила дупки в презервативите на баща си, когато е била дете. Така, тя е причината по-малката ѝ сестра да бъде зачената.

   

   

  Print Friendly

  Автор: Nessebar-News.com


    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *