Министър-председателят Бойко Борисов поиска и прие оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков.

Кадровото решение на премиера е въз основа на натрупани във времето основания, посочват от пресцентъра на Министерския съвет.

Според премиера темповете, с които Министерството на труда и социалната политика работи, не отговарят на обществено-политическите очаквания.

Припомняме, че това е втората оставка на Бисер Петков, след като той я депозира още в началото на мандата на правителството Борисов 3, заради неразбирателството по въпросите за исканите от протестиращите майки на деца с увреждания промени в законите. Тогава организаторите на протестите от Системата ни убива обаче заявиха, че те всъщност не искат оставката на Бисер Петков и му имат доверие в работните групи. Така първата оставка на Бисер Петков остана само депозирана, но не и приета от премиера Бойко Борисов.

Петков: Стратегията за детето се използва за всяване на паника

Петков: Стратегията за детето се използва за всяване на паника

Целенасочена атака срещу системата били слуховете в Сливен и Ямбол

Днес обаче МТСП влезе в един друг скандал, който е прехвърлил границите на страната ни – по БиБиСи излъчват филм за процеса на деинституционализация при децата в риск и децата с увреждания, след като излезе доклада на организация „Интернационал за правата на хората с увреждания“.

Паралелно с това от месеци има напрежение, създавано от протестиращи родители срещу готвената, но лично от Борисов оттеглена Стратегия за детето. Много пъти от министерството и подопечните му агенции опровергаваха твърдения на събраните предимно от фейсбук групи за принудително отнемане на деца от семействата и пълновластие на социалните служби.

Паралелно с това МТСП не успя и да постигне бързо баланс и да примири гледната точка на работодателите и синдикатите за това кой да заплаща първия ден на болничния.

Вчера обаче в парламентарната комисия по бюджет без много проблеми беше приет на второ четене план-сметката за ДОО.

Бисер Петков търси баланс за болничните между бизнес и синдикати

Бисер Петков търси баланс за болничните между бизнес и синдикати

Все още не е ясно кога ще се състои Тристранката