2-1 IMG

Блестящо представяне на несебърски ученици

БЛЕСТЯЩО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ОТБОРА ПО МИНИ-ВОЛЕЙБОЛ НА СУ „ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ“ В ТУРНИРА „МАЛКИ ВЕЛИКАНИ“

 

Над 800 деца от над 100 училища от цяла България се включиха в националната верига от ученически турнири по мини-волейбол “Малки великани” за Купата на Булстрад. Надпреварата е ежегодна инициатива на ЗАД „Булстрад Виена иншурънс груп“ с подкрепата и съдействието на Българска федерация по волейбол.

Надпреварата в зона Бургас се състоя в спортна зала „Никола Станчев“. В оспорваното състезание участваха 18 отбора. Представителите на СУ „Любен Каравелов“ – Несебър, ръководени от преподавателите по физическо възпитание и спорт Георги Петрушев и Милчо Янчев спечелиха по безапелационен начин първото място в зоната и се класираха за финалния турнир. Той ще се проведе в края на месец ноември в Разлог

“Малки великани” е дългосрочна инициатива в подкрепа на активния и здравословен начин на живот на подрастващите и в интерес към развитието на волейбола. Националната верига от турнири по мини-волейбол е насочена към развиване на социалните умения на учениците чрез спортни и отборни активности, поднесени по атрактивен за тях начин.

В нея участват смесени отбори – момичета и момчета от 5-ти и 6-ти клас, под ръководството на своите учители. През 2019 г. веригата се проведе в 8 зони.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *