05_rian_02805100hrru_b

Захарова:Поредна неприятелска атака на България

Русия смята решението на България да предостави военна помощ на Украйна за поредната неприятелска атака, която ще доведе до по-нататъшно влошаване на двустранните отношения. Това заяви на брифинг говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

МС прие решение за оказване на военна помощ на Украйна

„Смятаме решението на българското Народно събрание за предоставяне на военна и военно-техническа подкрепа на Украйна за поредното неприятелско действие срещу нашата страна, което ще доведе до по-нататъшно влошаване на и без това плачевното състояние на двустранните отношения“, подчерта тя.

Според Захарова сега България носи пълната отговорност за удължаването и ескалацията на конфликта в Украйна, за хилядите цивилни жертви, за разрушаването на гражданската инфраструктура и за подкопаването на сигурността в Европа.

На първо четене: България ще даде военна помощ на Украйна

„Убедени сме, че българските законодатели са наясно с фактите за незаконния трафик на оръжия, включително и от чужбина, на териториите под украински контрол и не могат да не осъзнават заплахата те да попаднат в ръцете на терористични групи и престъпни банди в многобройни горещи точки по света“, обяви Захарова.

Print Friendly

Автор: vesti.bg


    • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *