New Image,уеие,е

Бареков за споразумението с Турция: Плащаме на разбойниците да ни пазят

 

Ще ги насърчим да газят демокрацията

„Вместо да защитим нашите външни граници, ние си плащаме на разбойниците да ни пазят и ще ги насърчим да газят демокрацията. Това каза евродепутатът от ЕКР Николай Бареков в дебат за срещата на върха ЕС-Турция относно бежанската криза, която се проведе в Брюксел на 7 март.

В Страсбург тази сутрин евродепутатите  разискваха предложенията за намаляване на притока на нелегални имигранти към Европа, очакванията за следващата среща на върха на 17-18 март и  споделиха вижданията си относно подготвяното споразумение с Турция.

„Сделката с Турция е убийствено лоша сделка – ние ги лъжем, че ще ги приемем в Европейския съюз, те ни лъжат, че ще спрат имигрантите“, подчерта българският евродепутат. „Няма никакъв шанс тоталитарният режим на Ердоган да стане част от Европа. Турция е в Азия, не в Европа. Ислямът не е част от европейската култура, от европейския континент“, категоричен е Бареков и като бивш журналист попита защо никой от европейските лидери не каза в очите на Давутоглу, че бруталната атака срещу вестник „Заман“ е престъпление срещу човечеството.

По думите му „призракът на „Султан“ Ердоган броди из Европа и в други полутоталитарни европейски държави, като България и Унгария“.

„Слабият и безпомощен Европейски съюз превърна Ердоган от създател на проблема „Ислямска държава“ в наш спасител“, заяви Бареков и предупреди, че „грешката на г-жа Меркел ще струва скъпо не само като пари“.

В пленарния дебат участваха министър Жанин Хенис-Пласхарт от холандското председателство на Съвета и заместник-председателят на Комисията Валдис Домбровскис.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


    • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *