левски лудогорец (1)

Футболното първенство в България беше възобновено

Футболното първенство в България беше възобновено след няколко месечно прекъсване. Изиграха се няколко мача, в който футбола беше на достатъчно високо ниво въпреки голямата пауза. Най-голям медиен интерес предизвикаха няколко двубоя.

При визитата си на стадиона в Коматево Ботев  Враца победи Ботев Пловдив с 1:0 резултат. Това е първата победа на врачани от 36 години над пловдивчани на техен терен. Мача се изигра в efbet лигата. Побения гол беше вкаран в десетата минута от капитана на гостуващия отбор Валери Домовчийски.

През останалото време от мача домакините бяха доста настъпателни и отправиха няколко удара към противниковата врата, които обаче бяха неуспешни.

В мач от 25 кръг на Първа лига ЦСКА спечели над Витоша (Бистрица) с 1:0 резултат. Макар и завършил с победа за домакините, мачът се оказа труден за тях. Победния гол падна в последните минути  от Евандро да Силва. Друг запомнящ се момент е пропуснатата дуспа на Али Соу за армейците.

Друг мач  който се изигра от 25 кръг на лигата на България , който и официално възобнови футболното първенство в България , беше между Локомотив Пловдив и Етър . Победата на черно-белите с 2:0 беше изгледана от спортня министър Красен Кралев, който присъстваше на стадиона в компанията на собственика  Христо Крушарски,  заместник кмета на Пловдив  Иван Титюков и Христо Бонев.

От всички проведени мачове най-голям интерс предизвика този между Лудогорец и Левски. Той завърши с победа на тима от Разград с 1:0.  Победния гол беше вкаран в началото на второто полувреме от Каули. Имаше няколко спорни ситуации през мача, но превъзходството на орлите беше очевидно и те си заслужиха победата. Заради спорна засада беше отменен гол на гостите, а през втората половина на мача Левски поиска дуспа заради предполагаема игра с ръка на Георги Терзиев.

Print Friendly

Автор: Ваня Попова


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *