appetizer-1386743_640

Здравословно отслабване — по-лесният начин за сваляне на килограми

 Както и самата фраза подсказва, здравословно е отслабването, което не вреди на здравето. И не само това – то води до подобряване на здравословното ни състояние.

Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на  бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло.  Истината е съвсем различна.

Вижте защо здравословното отслабване е по-лесният начин за сваляне на килограми:

При здравословното отслабване няма глад

Ако някоя диета ви кара да гладувате, най-вероятно тя не е здравословна.

Да, вярно е, че понякога се налага да намалим драстично порциите си, ако искаме да свалим килограми, но това не означава, че трябва да гладуваме.

Означава, че трябва да консумираме  достатъчното за нас количество. Здравословната диета ни казва какво е това количество, като се съобразява с нашето здравословно състояние и начин на живот. В началото може да ни се струва малко, но за една седмица организмът ни свиква и вече не изпитваме глад. Научаваме се кое е подходящото количество храна за нас. Свикваме. И постепенно сваляме излишните килограми, като се храним достатъчно.

Нездравословната диета ни кара да гладуваме постоянно за определен период от време (10 дни, 90 дни…). Кара ни да изтърпим. Ние изтърпяваме, сваляме килограми и сме доволни. За кратко. Много бързо свалените килограми се връщат. Здравето ни се влошава. А търпението ни е изчерпано.

Кой е по-лесният начин според вас?

Всички храни са позволени. Тайната е в количеството и редовността.

Ако някоя диета ви кара да изключвате цели групи храни от менюто си  или да ядете само един вид храна, би трябвало да се замислите дали е добра за здравето ви.

Организмът ни се нуждае от разнообразна храна, за да получава целия спектър от витамини, минерали и хранителни вещества, необходими за нормалното му функциониране. Монодиетите не могат да ни осигурят тези вещества. С такава диета можем да отслабнем, но за сметка на стресиран организъм и загуба основно на мускулна маса.

Здравословните начини за отслабване не ни забраняват – те ни учат. Не ни казват какво да не ядем, а кога и колко да ядем. При тях всички храни,  които не вредят на нашето лично здравословно състояние, са позволени. Тайната е да ги консумираме редовно и умерено.

Кой начин на хранене бихте предпочели?

Здравословното отслабване не е бързо, но е завинаги

Препоръчителният начин за сваляне на килограми е бавно и стабилно – около 1-1,5 кг на седмица. Това е правилото на здравословното отслабване и ни помогна да отслабнем контролирано и да задържим желаните килограми, избягвайки йо-йо ефекта.

Ако имаме да свалим 10 кг и искаме да отслабнем здравословно, ще са ни нужни  около 2 -3 месеца. Това време е достатъчно да се разделим с вредните си хранителни навици и да започнем да се храним редовно, качествено и умерено. Ще свалим излишните килограми без глад, а с балансиран хранителен режим. Ще подобрим здравословното си състояние. През тези 2-3 месеца ще се научим да се храним правилно и правилното хранене ще се превърне в рутина. Свалените килограми няма да се върнат. За тази промяна са ни нужни само 2-3 месеца. Бавно ли ви се струва това?

Нека сега да се замислим какво се случва, ако свалим тези 10 кг за 10 дни с някоя популярна диета. Случва се следното – гладуваме 10 дни, изнервяме се, губим търпение, стресираме организма си, влошаваме здравето си, не научаваме нищо, освен да потискаме глада, сваляме килограмите. След месец-два йо-йо ефекта ни връхлита. Килограмите се връщат. Започваме отначало с някоя друга популярна диета за бързо отслабване…

В този случай поговорката „Който бърза, стига бавно“ е точно на място.

Не бързайте.

Грижете се за здравето си. Изберете здравословен начин за отслабване. По-лесно е.

Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *