OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ВПЕЧАТЛЯВАЩ ФИНАЛ НА МЕЖДУНАРОДНАТА ГОДИНА НА КАРТАТА В ПАРЛАМЕНТА

 Специално място в изложбата е отредено на карти,свързани със Стария Несебър

New Imageewfewfwfw4fЗаместник-председателят на Народното събрание Димитър Главчев, председателят на Комисията по икономическа политика и туризъм Петър Кънев и Председателят на Българска картографска асоциация Теменужка Бандрова откриха изложба „Българската картография в Международната година на картата“ в сградата на Народното събрание.

Председателят на БКА Теменужка Бандрова връчи специална грамота на Петър Кънев, за приноса му в развитието на българската картография, по повод Международната година на картата 2015-2016.

New Imageftt34t34tИзложбата се организира от Комисията по икономическа политика и туризъм, Комисията по културата и медиите и Българска картографска асоциация като кулминация на събития, организирани във връзка с Международната година на картата 2015-2016, обявена от ООН и подкрепена от Международната картографска асоциация.

Колекцията от експонати съдържа картографски произведения от стари карти, военно-топографски, тематични, туристически, учебни карти и атласи, панорамни карти, изработени на базата на 3D модели и навигационни картографски продукти.

New ImagebtrhtrhtrhУчастници в изложбата: юридически членове на Българска картографска асоциация – ДейтаМап-Европа, Картографско студио ДавГео, КартГео, КартПроект, МТКЦ Геопан, Хиър Юръп – клон България, Военно-географска служба и Дипломатически институт към Министерство на външните работи.

В знак на признателност към Народното събрание на Р.България за създадените условия пред участниците в изложбата, по общо решение на Българска картографска асоциация и ръководството на ЮИДП – Сливен, всички народни представители и поканените посетители на изложбата ще получат екзепляр от европейската туристическа карта на Странджа планина, която се издаде с логотипа на ООН за Международната година на картата 2015-2016.

 

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *