New Imagefewewewrqewrqew

Баскетболен клуб „Несебър” спечели една от квотите за Републиканско Първенство за момчета до 12г.

 

На зоналният турнир в гр.Ямбол провел се на 21 и 22 април,БК”Несебър”постигна 2 победи над отборите на „Олимпия баскет”-София с 84:25т.,а в решителният двубой за класиране на финали победи „Баскетболно детство”- София с 94:48т. БК”Несебър” регистрира и първото си поражение през сезона след 13 изиграни срещи в мач без значение от шампиона на България до 12г.  „Тунджа”-Ямбол с 80:87т. в изключително драматичен и оспорван двубой.Двата отбора продължават напред.

За младият ни двугодишен клуб това е изключителен успех,който позволи за „Несебър” да се говори като за феномен в баскетболните среди в България.

Нашите 12 годишни момчета ще трябва да мерят сили на предстоящите републикански финали с най-добрите 11 отбора от цяла България! Ето и отборите финалисти:”Левски”-София,”ЦСКА”-София,”Буба баскет”- София,”Балан”-Ботевград,”Рилски спортист”-Самоков,”Черно море порт”-Варна,”Тунджа”-Ямбол,”Доростол”-Силистра,”Чавдар”-Троян,”Академик Бултекс”-Пловдив,”Сливенбаскет”-Сливен.

Републиканското Първенство ще се проведе към краят на май,а градовете кандидати за домакинство са Ботевград,София и Пловдив.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *