RD-1

АБВ отбеляза четвърти рожден ден

С тържество на открито, спортен турнир и традиционната за партията акция по подаряване на издания от български автори АБВ отбеляза четвъртия си рожден ден

 

С тържество на открито в столичния парк „Заимов“ АБВ отбеляза четвъртия си рожден ден. Стотици жители и гости на София се включиха в празника на партията, която проведе и традиционната си инициатива, дарявайки на всеки желаещ книга от български автор. Малки и големи имаха възможност за участие и в спортен футболен турнир, като за победителите имаше специални награди – тениски и футболни топки с емблемата на световното първенство в Русия. Всички гости на събитието имаха възможност да опитат и от специално приготвенитешоколадови бонбони с емблемата на АБВ.

RD-2-1Прекрасното време също допринесе за тържествената атмосфера по време на празника, като за първи път от близо две седмици слънцето показа своето истинско лятно лице.

„След толкова дни на лошо време, дъжд и мъгла, слънцето изгря. Ясен знак, че слънцето трябва и ще изгрее на нашата улица. Но всички, разбира се, добре знаем, че за да може правдата да победи, ние трябва да й помогнем. Днес ние отбелязваме един хубав, красив ден, макар че ако трябва да говорим за създаването на АБВ, то е един процес, а не еднократно действие.

Някои от нас сигурно си спомнят 11 ноември 2010 година, когато нещата стартираха с една дискусия, която назовахме „България на другия ден“. Тази дискусия произведе много стратегическинамерения, идеи и политики. Но не сме си свършили работата, нека да си го кажем откровено. Успяхме да реализираме много неща чрез законодателната дейност на парламентарната ни група.

Успяхме да наложим на тогавашното правителство редица полезни стъпки в областта на образованието и науката, сигурността, икономиката. Успяхме и да наложим онази политика в енергийния сектор, която е печеливша не само за българската енергетика, а за потребителите, за хората. Това е заслуга и победа на АБВ. Но трудното тепърва предстои, защото всички онези задачи, в името на които създадохме гражданското движение и партия АБВ остават къде повече, къде по-малко все още нерешени.

Председателството на Съвета на Европа свърши и ще трябва и управляващи, и опозиция да обърнат своите лица към вътрешните проблеми на България. Нещо, което ние сме направили отдавна. Затова в следващите няколко месеца, в които депутатите, другите партии ще си съберат куфарите и ще отидат на море или на планина, АБВ ще работи“, заяви по време на откриването на празника основателят на АБВ Георги Първанов.

Председателят на Алтернатива за българско възраждане Румен Петков обяви, че партията започва подготовката си за предстоящите избори. „Като казваме, че днес започваме подготовката си за избори, трябва да кажем ясно – избори, проведени при честни, почтени и навреме приети правила. Да започнем дискусия за изборното ни законодателство, което да гарантира честни и прозрачни избори. Днес стартираме едно силно политическо лято. Обръщаме се към българските граждани, за да им кажем, че спекулациите, интригите трябва да бъдат оставени зад гърба им.

Когато се изправяме с лице към бъдещето си, ние не бива да забравяме нашата история“, зави той и допълни, че политическата сила си поставя за цел нейните послания да стигнат до всички българи. „Ще стигнем до всички краища на страната, за да кажем, че искаме да гарантираме енергийната сигурност. Защото всички, които се бориха срещу газопровода „Южен поток“ се бориха България да купува руски газ от Турция. Всички, които се бориха срещу ядрената сигурност на България се бориха България да стане енергийно зависима държава“, посочи председателят на АБВ. По думите му от своето създаване партията е постигнала редица значими победи като подновяването на търсенето на инвеститор за АЕЦ „Белене“.

„Една от големите победи на АБВ също е, че не допуснахме нашите съседи да заграбят част от историята ни и да се кръстят Илинденска Македония. Ние ще продължим да се борим за сигурността на българина, на неговото имущество, за националната ни сигурност.

Ще се опитаме да обясним, че решението минава през реално структуриране на правоохранителната система, нейната подготовка и преподготовка, връщането й в ръцете на гражданите и възстановяването на доверието“, подчерта в заключение Румен Петков, който благодари на младежката организация на партията за чудесно организирания празник.

Поздрави за рождения ден на АБВ бяха отправени от редица политически сили, като и от представители на българските интелектуалци, сред които издателят Иван Гранитски и музикантът и композитор Дани Милев.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *