768x432scsadsd

Мъж от Несебър е задържан при съвместна акция на МВР и прокуратурата за купуване на гласове

Мъж от Несебър е задържан при съвместна акция на МВР и прокуратурата за купуване на гласове. В офиси и имоти на задържания са открити 180 000 евро и 20 000 лева. Той е на ръководна позиция в общината, съобщиха от прокуратурата

Полицията и прокуратурата в Бургас имат данни, че сумата е предвидена за търговия с вот преди началото на предизборната кампания. Според източници от разследването парите били за купуване на гласове.

В акцията са участвали служители на „Икономическа полиция”, посочи директорът на ОДМВР – Бургас старши комисар Емил Павлов. Парите са намерени в дома на задържания и са иззети. МВР е успяло да стигне до хората, които осигуряват и разпределят средствата – към т. нар. дилъри на гласове, предаде NOVA.

Прокурор Мария Маркова от Районната прокуратура в Бургас обясни, че е образувано досъдебно производство за предлагане и даване на имотна облага на лица, които да гласуват за определен кандидат на местните избори. Все още се изяснява за коя политическа партия е трябвало да бъде гласувано. Издирват се и други заподозрени, за които се предполага, че са участвали в престъпната схема.

При операцията са претърсени четири адреса – три в Бургас и един в Равда.

Print Friendly

Автор: vesti.bg


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *