99_eb58412c04c7b9cdda26ce671bbe746a

В общинския Дентален център 1 в Бургас ще има спешен кабинет през почивните дни

Дежурен стоматологичен кабинет ще бъде разкрит в общинския Дентален център 1 в Бургас

 

Кабинетът, макар и с намалено работно време, ще може да приема пациенти през почивните дни.

Решението за разкриването на тази здравна услуга беше гласувано и прието на последната сесия на Общинския съвет.

 

За наличието на съществуващия проблем, породен от липсата на спешна стоматологична помощ през почивните и празнични дни, сигнализира д-р Мартин Кръстев, който е част от екипа на висококвалифицираните специалисти в Денталния център.

 

Според него пациентите в Бургас са в невъзможност да намерят помощ или да започнат някакво лечение през уикенда, тъй като дежурни стоматолози има само в няколко частни кабинета, които не са с установена постоянна локация или работно време, т.е всяка седмица или месец са различни. За съжаление често пациентите в такива случаи са деца.

 

Д-р Кръстев споделя, че заради качеството на услугите ДЦ 1 е търсен не само от пациенти от Бургас и региона, но през активния сезон и от летовници от цялата страна. Същевременно  в общинския център разполагат и  с орални хирурзи.

Младият стоматолог потърси подкрепа за идеята си да бъде разкрит спешен кабинет през почивните дни. Той защити предложението си с това, че функционирането на кабинета не би изисквало допълнително финансиране от общинския бюджет за оборудване, а само реорганизация в работата на ДЦ

Заради социалната  отговорност, която носи Община Бургас, на свой ред общинските съветници Росен Топкаров и Красимир Калудов внесоха докладна, опираща се на предложението на д-р Мартин Кръстев.

При обсъжданията по време на общинската сесия Росен Топкаров защити категорично смисъла от разкриването на подобен кабинет и успя да обърне нагласите на мнозинството, както и да получи подкрепа от общинската администрация. Предложението беше прието.

За пациентите в случая е без значение това, че аз съм председател на общинската организация на „Продължаваме Промяната“ в Бургас. Няма значение и това, че Росен Топкаров и Красимир Калудов са членове на „Продължаваме Промяната“ в Бургас. Има значение единствено това, че пациентите ще получават качествени грижи от добри специалисти, че община Бургас и Общинският съвет показаха, че са институции, които работят в полза и в интерес на хората – сподели след сесията д-р Мартин Кръстев

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *