2efefe4frr43

Ученици от СУ „Любен Каравелов“ – Несебър посетиха Народното събрание

 

         Необичайна, но запомняща се  награда получиха лауреатите от конкурсите, посветени на патронния празник на несебърското училище. Заедно със своите учители те посетиха българския парламент.

Учениците се разходиха из кулоарите на народното събрание, посетиха различни зали, където се запознаха с историята и работата на висшия законодателен орган на българската държава. От балкона на сградата те погледаха част от петъчния парламентарен контрол, където министърът на образованието и науката Красимир Вълчев отговаряше на актуални въпроси, зададени от депутати.

4Несебърските деца се срещнаха с депутати от бургаския регион и им подариха рисунка, спечелила награда  в конкурса по изобразително изкуство, изобразяваща тесния провлак и старинния Несебър. В разговор с тях, те зададоха много въпроси, свързани с работата на народните представители и на комисиите в парламента, с начина на гласуване и вземане на решения, със стенографирането на заседанията, и др. Направиха си и снимки за спомен от вълнуващата проява.

Мара МОМЧИЛОВА

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *