1лк

Успешно стартира дистанционното обучение в СУ „Любен Каравелов“ – Несебър

 

Мара МОМЧИЛОВА                                                                                                                                               

Предвид екстремната ситуация с опасността от заразяване с COVID- 19 , в СУ „Любен Каравелов“ – Несебър бе създадена спешна организация за преминаване към дистанционно обучение в следващите две седмици.

За целта преподавателите създадоха виртуални класни стаи в избрани от тях платформи, а учениците получиха съответните кодове за достъп до тях.  Платформите разполагат с разнообразни електронни инструменти, позволяващи провеждането на упражнения, тестове, представянето на презентации, видеа, възлагане на проекти и др. Учениците могат да обменят информация помежду си, а учителите – добри практики.

На първо време дистанционните занятия ще бъдат свързани със затвърждаването и упражняването на вече взет учебен материал. Учениците ще получават домашни задания, които трябва да се изпълнят в определен от учителя срок. Те ще имат и безплатен достъп до електронния вариант на своите учебници.

Преминаването към дистанционно обучение и използването на иновативни методи на обучение е предизвикателство към ученици и учители, към което те подхождат с необходимата отговорност и желание.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *