2

Ограничителни мерки на община Несебър

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ И РАЗЯСНЕНИЯ ЗА ДОСТЪПА НА ГРАЖДАНИТЕ ДО АДМИНИСТРАТИВНИ УСЛУГИ В ОБЩИНА НЕСЕБЪР

 

54209283_1934061256702827_3486951559550468096_nВъв връзка с предприетите мерки срещу разпространение на COWID-19 Община Несебър съобщава, че се спира достъпът на външни лица в сградите на общината, като документооборотът ще става  чрез гишетата на центровете за административно обслужване, включително в офиса на „Организация на паркирането, репатриране и пропускателен режим“, находящ се в Несебър на ул. “Струма“ 6.

За да не се допуска струпване на хора в офисите на общинската администрация гражданите се приканват  да ползват алтернативните начини за административно обслужване:

-Проверка на дължимите местни данъци и други задължения към Община Несебър и тяхното заплащане може да се извърши през интернет страницата на общината – раздел е-услуги  http://www.nessebarinfo.com/eservices.html, като се избере един от начините:

а/ с ЕГН и вх. номер  от декларация или заявление по МДТ;

б/ с ПИК код на Националната агенция по приходите;

в/ с квалифициран електронен подпис.

 

Местни данъци се заплащат много бързо и лесно:

–   чрез сайта и-пей: необходима е еднократна регистрация, като  се следват всички указателни стъпки в него. Собственикът на регистрацията я има винаги. И-пей има версия и на английски език, така че може да се ползва без проблем и от чуждестранни граждани.

  • в касите на изипей: Плащането се извършва само със съобщаване на ЕГН-то на физическите лица или БУЛСТАТ-а на фирмите.

Заявление за всички административни услуги може да се  намери на интернет страницата на Община Несебър – раздел бланки и декларации или раздел административни услуги по отдели http://www.nessebarinfo.com/documents.html

Заявления за услугите на общината и необходимите документи към тях /надлежно попълнени, с подпис и печат/ може да се подават по един от начините:

  • чрез лицензиран пощенски куриер;
  • изпратени по електронна поща сканирани документи на contacts@nesebar.bg или e-mail на съответния отдел;
  • като електронни услуги чрез интернет страницата на общината https://nesebar.imeon.bg/WebUslugi/WebSiteApp/frmEUslugi.aspx – подписани с квалифициран електронен подпис.

Община Несебър съобщава, че  ползването на сградите и помещенията  на пенсионерските клубове  на територията ѝ се спира, съгласно заповедта на Министерството на здравеопазването.

Апелираме всички граждани, завърнали се от чужбина от страни с регистрирани случаи на COVID-19 да спазват доброволно четиринадесетдневна карантина.

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *