New Imagedsdsdfsdf

Успешно представяне на ученици от СУ”Любен Каравелов” – Несебър в състезанието по природни науки

20_614

 

Мара МОМЧИЛОВА

11  ученика  от XI   и  XII  кл. на   СУ”Любен Каравелов” Несебър се включиха с организираното и проведено от Химикотехнологичния и металургичен университет ( ХТМУ)  – София състезание по природни науки. В него участваха  ученици от цялата страна

Несебърските представители показаха много добро владеене на учебния материал по природни науки.Щилян Казаков,Атанас Диков и Глеб Мяленко постигнаха отлични оценки.Останалите 8 ученика – Паулина Маркова,Мартин Иванов, Веселина Рапова, Ивелина Янчева, Деница и Георги Хаджитраеви, Мартин Тодоров и Николай  Велков са с оценки между 5.20 и 5.40. С получените резултати те могат да кандидатстват за специалностите в ХТМУ.

Сертификатите, подписани от ректора на висшето учебно заведение проф. д-р инж. Митко Георгиев бяха връчени на учениците от Тодорка Желязкова – директор на СУ”Любен Каравелов”.

В специална благодарствена грамота ръководството и академичната общност на ХТМУ изразиха най-сърдечна благодарност на СУ”Любен Каравелов” – Несебър  за проявената съпричастност към инициативите на университета, насочени към популяризиране на инженерното химикотехнологично и металургично образование в България.

 

 

Print Friendly

Автор: Мара Момчилова


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *