3 (26)

Проверка на „Хармани” и „Созопол-централен“ установи: Всички изисквания са спазени

Изискванията за 50 процента свободна и 50 на сто платена зона на морски плажове “ „Хармани” и Созопол-централен” са спазени. Платените плажни принадлежности на ивиците са според одобрената схема. Това установи проверка извършена на двата плажа.

4 (17)„Внезапната инспекция за състоянието на „Хармани” и „Созопол-централен“ и бе извършена от Областния управител на Бургаска област Мария Нейкова, която установи, че ивиците са безупречни, нарушения няма, площите с платени плажни принадлежности и свободна зона са според изискванията. Доколкото разбрах проверката е била предизвикана заради сигнал, в който са били  изказани съмнения за предпологаеми нарушения”, каза управителят на ивиците Кирил Спасов.

Той подчерта, че пясъчните ивици са изключително чисти, а проверки за това как се спазват правилата за работа на морските плажове и тяхното опазване се извършват регулярно и до момента ивиците не са получавали ниска оценка за управление и неспазване на договорните задължения.

И двата плажа притежават сертификата „Син флаг“, който пък е най-утвърденият екоетикет в туризма и гаранция за спазването правилата за поддръжката им. Спасов каза, че и този сезон ивиците са сред най-посещаваните и предпочитани по Черноморието, предлагат отлични условия за почивка и привличат все повече туристи. Той посочи, че плажовете в Созопол са пример за добра практика при стопанисването на морските плажове у нас.

Обект на проверката от Областния управител бяха също спазването на дистанция на чадъри и шезлонги, оборудвани лекарски кабинети и линейки, наличие на персонал, наличие на работещи душове, както и поддържането на чистота и дезинфекциране на шезлонги и други плажни съоръжения.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *