526642_450952291651860_2059193858_n

ОРГАНИЗАЦИЯТА НА ГРАДОВЕТЕ СВЕТОВНО НАСЛЕДСТВО ОБНОВИ СЕРТИФИКАТА НА НЕСЕБЪР ЗА 2016

HRTTRHTHTH

Организацията на градовете световно наследство обнови сертификата на община Несебър за 2016 година. Организацията е основана на 8 септември 1993 г. в гр.Фес, Мароко. Седалището й е разположено в Квебек, който бе домакин на Първия международен симпозиум на градовете със световно наследство през юли 1991 г. Несебър е единственият български град, вписан в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО, и е сред основателите на Организацията на градовете световно наследство.
В писмото, придружаващо сертификата на Несебър за тази година, пише:

„Г-н Димитров,

В чест на Вашата последователност в спазването на основния Закон и Хартата на Организацията на градовете световно наследство, за нас е чест да Ви връчим подновения за 2016 г. сертификат за членство. Благодарим Ви за проявената към нашата организация съпричастност.
Организацията на градовете световно наследство e горда, че Несебър е сред нейните членове.

 

Искрено Ваш:
Денис Ричард
Генерален секретар“

 

Организацията се състои от над 260 градове, в които са разположени обекти, включени в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. В рамките на организацията, тези градове са представени от техните кметове с активното участие в управление на наследството.

 

Припомняме ви, че интервю с кмета на Несебър г-н Николай Димитров бе публикувано през октомври 2014 г. в интернет сайта на организацията в раздела „Текущи проекти“, програма „Кметове и наследство“. (http://www.ovpm.org/en/mayorsheritage_mr_nikolay_dimitrov_mayor_nessebar_bulgaria)

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *