viber_изображение_2019-08-09_21-59-14

  Китен събра над 600 студенти в Летен университет

   

  За 21-ви път Националното представителство на студентските съвети (НПСС) организира Летен университет на българското Черноморие. Събитието ще се проведе от 27 август до 3 септември в Китен.

  Официални гости на церемонията по откриването бяха Красимир Вълчев – председател на комисията по образование и наука в 49-тото Народно събрание и съосновател на НПСС, Галя Желязкова – народен представител от ГЕРБ-СДС в 49-тото Народно събрание, областният управител на Бургас Пламен Янев, д-р Димитър Германов – кмет на община Приморско, Николай Марков – кмет на кметство Китен и др.

  „Поздравявам Националното представителство на студентските съвети (НПСС) за избора отново да проведе най-голямото младежко спортно събитие на територията на област Бургас, в прекрасния ни Китен – най-доброто място по българското Черноморие. Благодаря на ръководството на организацията за това, че съхранява традицията“, заяви бургаският народен представител Галя Желязкова при откриването на събитието.

  Летният университет се реализира за 21-ви път, като през последните четири години организаторите избират инициативата да се провежда в област Бургас.

  Тази година събитието събра рекорден брой участници – над 600 студенти от 40 университета в цялата страна. НПСС е подготвило богата програма, като присъстващите ще имат възможност да се включат в голям брой активности.

  „Подобни инициативи са изключително важни, защото по този начин млади хора от цялата страна се запознават със свои колеги от други университети, създават се полезни контакти, мотивира се физическата активност, възпитават се спортен дух и способност за работа в екип“, допълни Галя Желязкова.

  Print Friendly

  Автор: Nessebar-News.com


    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *