DSC_1088 (1)

Грамоти за постигнати резултати и съпричастност към ваксинационната кампания връчиха в Бургас

Ваксинационният кабинет на РЗИ е поставил 26 547 ваксини, личният лекар с най-успешна ваксинационна кампания в бургаско е д-р Румяна Каменска

Грамоти за постигнати резултати и съпричастност към ваксинационната  кампания получиха екипът на имунизационен кабинет към РЗИ-Бургас  и общопрактикуващият лекар д-р Румяна Каменска. Отличията, от името на министъра на здравеопазването, връчи областният управител проф. Мария Нейкова.

„Високите резултати, постигнати по отношение на поставения брой ваксини, говори за доверието на Вашите пациенти. За съжаление, дефицитът на доверие е сред причините страната ни да изостава в имунизационната кампания. Споделяйте опит с колегите си. Необходима ни е пълна мобилизация, за да се справим“ – каза областният управител по време на награждаването и допълни, че личният авторитет на всеки лекар е от особено значение в борбата с фалшивата информация.

Директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров получи грамотата от името на колегите си в имунизационния кабинет. Там, от началото на годината, са поставени 26 547 дози от одобрените ваксини. Екипът на здравната инспекция работи от ден първи на кампанията при пълна мобилизация. „Колегите не са почивали, дават всичко от себе си, за да бъдат полезни на обществеността. Благодаря им. Ваксините са единственият начин да си върнем нормалния начин на живот. Страните в Европа са със средна ваксинация между 75 и 90%.“ – с тези думи Паздеров прие грамотата, подписана от министър Стойчо Кацаров.

Общопрактикуващият лекар д-р Румяна Каменска, която работи в Клиника „Бургас“, е сред медиците в страната, в чиято практика са поставени най-голям брой ваксини. Техният брой за периода от 1 януари 2021 г. е 712. Грамотата от нейно име прие колегата й д-р Деспа Георгиева.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *