със

В Свети Влас отбелязаха 141 години от Априлското въстание

 

По повод 141- годишнината от Априлското въстание в ОУ,,Св.св. Кирил и Методий“ в Свети Влас ,община Несебър се проведе състезание на тема ,,Аз познавам България“. Идеята на проявата  беше не само да се отбележи историческото събитие, което е връх в националните борби на българите, но да си припомним  личности, които са  будели с делата си поколения наред,съобщиха от училището ,известно с интересните си проекти.

По подобие на телевизионното предаване ,,Аз обичам България“,  двата отбора –„Бунтовници“ и „Въстаници“, мериха знания в няколко кръга. В първи кръг отговаряха на въпроси, свързани с Априлското въстание –като освен знания , трябваше да покажат и бързина.

Във втори кръг бяха представени различни откъси от литературни произведения и учениците трябваше да познаят автора и името на творбата.

В трети кръг капитаните на двата отбора имаха за задача да представят с ключови изрази дадени личности, а останалите състезатели трябваше да назоват имената им.

В четвърти кръг всеки от състезателите получи конкретен въпрос, на който трябваше да отговори в рамките на минута, измерена с пясъчен часовник. В последния кръг учениците разпознаваха портрети на исторически личности.

Победител в оспорваната надпревара стана отбор „Бунтовници“ с 22 точки.Училищният съвет предприема инициативата всяка година на 20 април да отбелязва Априлското въстание,  защото народ, който помни своето минало, има поглед към настоящето и бъдещето.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *