New Imagefefewgwgewr

Kампанията „Стари вестници за нови книги“ предизвика фурор в Несебър

 

hththtrhtrhrhre

Кампанията на вестник „Черноморски фар“, наречена „Стари вестници за нови книги“, предизвика огромен интерес сред учениците в СОУ „Любен Каравелов в Несебър днес. Точно в Деня на Земята – 22 април, много ентусиазирани деца се събраха в двора на училището, за да се включат в благородната инициатива. След като чинно изчакаха реда си, за да предадат своите стари вестници, те получиха в замяна нова книжка на издателство „Прес”.

 

Малко преди старта на кампанията, обръщения към децата произнесоха изпълнителният директор на „Черноморски фар” Димитър Николов и кметът на община Несебър Николай Димитров. „Вчерашните вестници са вашите нови книжки днес. Вие малки читатели сте нашата публика утре.”, приветства децата г-н Димитър Николов. Той връчи на Николай Димитров плакет и благодарствена грамота, с което кметът на Несебър се присъедини към неформалната общност „Фаропазители”. Изпълнителният директор на „Черноморски фар” пожела на градоначалника да има сили и енергия, за да продължи с добрите дела.

 

Кметът на Несебър от свое име и от името на председателя на Общинския съвет Румен Кулев поздрави за инициативността събралите се деца. В словото си той подчерта, че ръководството на община Несебър вече години наред води последователна социална и образователна политика, целяща създаване на подходящи условия за възпитанието и обучението на децата – бъдещето на Несебър. В този смисъл той припомни, че преди месец и половина към СОУ „Любен Каравелов“ бе открита пристройка с нови класни стаи за целодневно обучение, където сред комфортна и съвременна среда децата трупат знания. На финала на приветствието си кметът още веднъж благодари на всички деца, които са проявили интерес към кампанията.

 

Днешната инициатива бе съпътствана от празнична програма, подготвена от възпитаници СОУ „Любен Каравелов“. На спортната площадка в двора на училището се изявиха танцьори, йо-йо мастери, вокално студио „Звезди“, Мъжката фолклорна група и индивидуални певци.

 

Идеята на проекта „Стари вестници за нови книги“ е да разпали любовта към писаното слово сред подрастващите. Инициативата има за цел да възпита навици и отношение към разделното събиране на отпадъчна хартия. Кампанията преминава под патронажа на министъра на околната среда и водите Ивелина Василева. Партньори на проекта са общините Бургас и Несебър и техните кметове – Димитър Николов и Николай Димитров.

 

===================================

Бел.ред.:Както вече писахме ,във връзка с 12-годишнината на сайта „Несебър нюз“,редакцията на изданието организира екоакцията

„Книги за смет/кучешка/“,свързана с чистенето на кучешките фекалии ,в която се включиха повече от 80 граждани на Несебър.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *