lunareclipse2015

Ретрограден Меркурий и лунно затъмнение през юли

 

В нощта на 16 срещу 17 юли от България ще може да се наблюдава частично лунно затъмнение с начало в 23.02 ч. българско време. Освен от Европа, явлението ще бъде видимо от Африка, Азия, Австралия, Индийския океан, по-голямата част от Атлантическия океан, Южна Америка и Антарктика. Лунно затъмнение се получава, когато Луната е засенчена от Земята и се случва при пълнолуние.

Според астрологията Луната оказва влияние на емоциите и в този смисъл затъмнението може да даде нереални емоционални изживявания. Пълнолунието засилва нашите вътрешни преживявания и възможно да се стигне до крайности и можем да изпаднем в ситуации на разрушителни емоционални конфликти. Чували сте истории за върколаци и демони, излизащи по пълнолуние, престъпленията по време на пълнолуние значително нарастват.

Лабораторни изследвания показват, че промените във фазите на луната предизвикват промени в мозъчните вълни и електрическите импулси в мозъка. Хората с психични заболявания имат пик на болестта си именно по пълнолуние. Не е случайна думата лунатик идва от луна. През цялата човешка история се е смятало, че Луната кара хората периодично да полудяват и да проявяват насилие.

В цяла Европа, през хилядолетията преди християнството, лунната религия е била доминираща. Ритуали, церемонии, веселби се провеждали рутинно при пълнолуние и всъщност точно по този начин хората извеждали от тялото си по здравословен и безопасен начин натрупаните през месеца емоции.

Освен този емоционален пик ще се съчетае с нереалност на възприятията ни, защото лунното затъмнение ще ни подведе в илюзорна посока.

Затова съветът ми към вас е да не взимате важни решения по това време на месеца, да не водите сериозни и тежки разговори, защото има опасност да подходите твърде емоционално и неразумно. Добре е да излезете с приятели да се позабавлявате, да потанцувате в дискотека, да отидете на щур купон или рок концерт, за да изкарате най-адекватно тлеещите във вас емоции.

Допълнително объркване може да донесе и ретроградният Меркурий през този период. От 8 юли до 1 август планетата на комуникацията, пътуванията и търговията „върви“ на заден ход и е възможно да окаже затруднения в тези сфери на живота ни. Хората възприемат, че всичко което ги кара да спрат ежедневния забързан ритъм е нещо негативно, но всъщност точно това са моментите, в които е нужно да притихнем.

Нужно е да обърнем поглед назад и да се си спомним какво сме забравили да довършим. Да върнем взет заем, да се обадим на стар приятел, да свършим онова, което дълго отлагаме. Съвпадът на Меркурий с Марс в Лъв в момента на небето може да ни направи излишно конфликтни. Не се докачайте излишно, защото е възможно да тълкувате ситуациите неадекватно.

Да си припомним още веднъж какво може да се случи в тези дни?:

  • Да се развали компютъра, пералнята, прахосмукачката, телефона-изобщо техниката вкъщи и офиса.
  • Когато тръгнете на път има вероятност да спукате гума, да претърпите авария, автомобила да се повреди, полета да се отмени, автобуса да закъснее, да си загубите билета.
  • Обажда ви се стар приятел, който отдавна не сте виждали.

Какво да не правим през тези дни?:

  • Ако искате да си купите нов телефон/техника или автомобил /превозно средство, апартамент или къща не е сега моментът. Разгледайте оферти и съберете информация, но отложете самата покупка след като Меркурий „тръгне“ напред.
  • Не подписвайте договори!
  • Не отваряйте нови фирми, не започвайте нови инициативи. Използвайте тези дни за обмисляне на новите дейности. Организирайте ги в ума си. Изработете си ясна визия и след ретроградния Меркурий я осъществете реално.
  • Не планирайте хирургически интервенции и операции през този период освен ако не е спешно или животоспасяващо. Има голяма вероятност нещо да се обърка. Поставените диагнози често се оказват грешни, а операциите-неуспешни.

 

За родените на ретрограден Меркурий хора, това са дни, през които важни за тях въпроси получават разрешение и дори може да бъде в тяхна полза. Такива хора много по-лесно възприемат енергията на ретроградната планета, защото им е позната и интегрирана в съзнанието им. Затова не бива да се страхуват от задалите се ситуации в този период, но да действат с много разум и по-малко емоция, защото затъмнението може да подведе и тях.

 

 

Print Friendly

Автор: Валентина Маренова


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *