60206506_1016172755244289_8429128993508163584_o

Астрологът за любовта и брака

Все по-често в консултациите си обсъждаме с хората темата за брака и избора на подходящ партньор за съжителство. Все по-често клиентите ми задават въпроса дали е добре да остават с човек, с който не са щастливи. Случва се така, че се влюбват в друг/друга и в живота им идва време за важни решения. Първото нещо, което казвам на клиентите си, че в моето разбиране терминът „половинка“ не съществува, защото това автоматично означава, че самите ние сме половин човек.

Предпочитам да използвам думата „спътник“ – някой върви до мен в житейския ми път, споделяме общи цели, идеали и мечти. Този път може да трае година, две, десет или цял живот дори, но важно е да знаем, че всеки от нас е цялостна личност и индивидуалност с уникална съдба и жизнена мисия. Според астрологията партньорството е само една единствена сфера от общо дванадесетте в наталната (рождената) ни карта и би било неразумно да го слагаме в центъра на личния ни свят.

За всеки причината да свърже с друг човек е различна, затова и насоките, които давам на хората са съобразени с личните им предразположености. За повече яснота ще цитирам откъс от книгата: „Общуване и връзки“ на Лоис Хейнс Сарджънт, едно прекрасно астрологично ръководство за съвместимост.

„Хората се женят по много причини: заради дом, пари или сигурност, но обикновено защото си мислят, че са влюбени. Понякога човек се усеща влюбен в някой, който може да запъни някаква липса. Независимо от всякаква скрита психологическа мотивация за брак, повечето двойки се женят, защото чувстват един към друг емоция, която по това време описват като любов.

И така, предполага се, че всеки зрял човек признава факта, че любовта и бракът не са синоними. Романтичната младеж често прави тази грешка, очаквайки бракът да е непрекъснато ухажване. Нито пък цялата научна информация, с която разполагаме днес, служи за напълно изкореняване на същия идеал. Вероятно това е вдъхновило циничният коментар, че „любовта е сляпа, но бракът отваря очите“.

Любовта е емоция, но бракът не е чисто емоционално преживяване. Въпрос на приспособяване, разбиране и сътрудничество. Всеки партньор трябва да съумява да разчита индивидуалността на другия; и още, не бива да позволява на собствената му личност да се превърне в източник на конфликт.

Бракът е съчетаване на двама души. Индивидите влияят на съюза, а той засяга развитието им. Институцията на брака е религиозен и правен акт, правно приложение на принципа на законността и реда, необходими за хармонизиране прогреса на цивилизацията. Бракът принадлежи към сферата на етиката. Той е нещо повече от чифтосване. Представлява партньорство в живота, изискващо сътрудничество, уважение и взаимно зачитане.

Семейството е най-малката единица в една прогресивна цивилизация. Семейната почтеност е основата на цялата законност и ред на общността.

Много бракове, особено на хора над средна възраст, може да се сключват заради общуването, породени от взаимни интереси и потребности, а не от романтично привличане. Вероятно би било по-правилно да се каже, че съществува разлика между младежката и зрялата любов.

Независимо дали бракът започва със силно физическо и романтично привличане, удовлетворението от съюза до голяма степен зависи от психологическата и духовната съвместимост на партньорите. Разликата в нагласите в сферата на етиката, в основата на душевните конфликти, предизвиква повече раздор между партньорите, отколкото някакви разминавания на гледните точки или липса на сексуална съвместимост, защото причинява такова вътрешно страдание.

Някои от най-често срещаните опасности за добрия брак са установени от различни изследователи, както следва:

  • Брак преди навършени 20 години. На тази възраст малцина са готови за отговорност. Най-добрата възраст: над 20 г. за жената и над 24 г. за мъжа.
  • Събиране на лица след 40 години, като никой от тях изобщо не се е женил. По-зрелите хора са твърде фиксиране в навиците си, за да се приспособят лесно към брака.
  • Брак между хора на различна възраст. Повече от 15 години разлика може да е счита за риск. Мнозина съжаляват за брак с човек, който е доста по-възрастен или много по-млад.
  • Широки различия в образованието, средата или социалния произход.
  • Родителско неодобрение и вмешателство на семействата.“

Това са основни моменти, които е добре да се съобрази всеки, който желае да узакони отношенията си. Тук идва на помощ астрологията, за да насочи човек дали партньорът ще отговори на лични му очаквания и кое ще е онова, което ще го мотивира да сключи брак.

Автор: Валентина Радиева-Маренова

Контакти: 0896808697

E-mail: vmarenova@gmail.com

Сайт: https://astrohoroskopi.com

                                                                                  Facebook: @astrologyconsulthoroskop

Снимка: Velislava Kovatcheva Photography

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *