54520523_577433769402925_3422941042008129536_n

Професии, подходящи за представителите на зодия Риби

 

Рибите живеят чрез усещанията си. Имат фина връзка с духовния свят и понякога знаят неща, за които нямат обяснение. Усещат невидимите влияния, попиват вълненията на хората, долавят емоциите на околните, което е техният най-голям дар и проклятие. Попиването на чуждите енергии е много изморяващо затова Рибите имат нужда от усамотяване и често бягат като се затварят. Важно е за тях да се научат да слагат граници.

Връзката им с невидимия свят ги прави подходящи за всички творчески професии. Рибите са воден знак, което значи, че това са хора, в чийто свят водещи са чувствата. А какво по-подходящо средство да проявиш емоционалността си чрез изкуството. Сред Рибите се срещат талантливи художници и музиканти, защото предават чрез изкуството това, което не може да се обясни с думи. Изкуството е универсално средство, което докосва и изважда на повърхността чувствата, стаени в душата ни и въздейства на всеки човек независимо от народност, раса, пол или възраст. То директно кореспондира с емоциите ни дори и да не можем точно да ги назовем. Изкарва ги наяве и просто ги изживяваме. Затова се просълзяваме на някоя песен, затова се възхищаваме на картините на майсторите – художници. Защото докосват емоциите в нас. Рибите са проводници на тази информация – правят го чрез интуицията си.

Сред представителите на тази зодия се срещат умели разказвачи на приказки и майстори на перото. Нека си спомним вълшебните приказки на Ханс Кристиан Андерсен, който също е бил зодия Риби. Образите от неговите творби са известни в цял свят и до днес – малката Русалка, Снежната кралица, Грозното патенце, малката Кибритопродавачка. Техните преживявания показват универсалните човешки емоции – страх, тъга, удоволствие, любов. Развитото рибешко въображение е верен спътник на притежателя си в творческия процес. И именно въображението е това, което носи гениалност. Пример за това е Айнщайн, който също е известен представител на зодия Риби. Той създава Теорията на относителността като преосмисля свой повтарящ се сън, което доказва, че освен логическа мисъл добрия математик и изследовател трябва да има и духовни и философски търсения, а не отричане на невидимия свят.

Именно усета на Рибите към ефирните светове ги прави чудесни психолози. Те са емпати по природа и естествено се поставят на мястото на събеседника си, изживяват неговата болка и много точно могат да получат разбиране за психологическия проблем на човека.

Професии, подходящи за представителите на зодия Риби са всички, свързани с вода – мореплаватели (моряци), рибари, водолази, екскурзоводи и гидове на пасажерски кораби. Туризмът също е любима за Рибите сфера на дейност, защото имат усет към чуждите езици и култура.

Този воден знак дава много религиозно ориентирани хора и често сред тях се срещат свещеници, монаси, духовни водачи, гуру учители.

Хомеопатията е под Нептун, планетата управител на Риби, затова дава талантливи холистични лечители както и билкари.

Най-важното, което всички Риби трябва да запомнят е, че каквато и професия да изберат, трябва да имат възможност да изразяват чувствената си природа там. Те имат нужда от емоционална въвлеченост в работата – само така ще бъдат себе си, а това ще ги направи истински щастливи. А щастието е най-естественото човешко състояние.

 

Автор: Валентина Радиева-Маренова

За изготвяне на личен хороскоп: vmarenova@gmail.com или на ФБ страницата: https://www.facebook.com/astrologyconsulthoroskop/

Снимка: Мартин Маренов

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *