лице

ДОСТОЛЕПНО ИЗДАНИЕ ЗА БУРГАСКИТЕ ГОРИ

лице

Книгата „ГОРИТЕ В БУРГАСКА ОБЛАСТ – история и настояще“ е уникално енциклопедично издание на ГЕОПАН – Бургас, осъществено с подкрепата на Съюза на лесовъдите в България, Югоизточното държавно предприятие – Сливен и Регионалната дирекция по горите – Бургас.

Великолепно оформена и отлично отпечатана, книгата съдържа 320 страници текстове от четирийсет автора, карти на стари гори и лесоустройствени планове, повече от 100 черно-бели и цветни илюстрации.

В книгата за първи път са дадени подробни сведения за горските държавни и общински територии, горите на частни физически и юридически лица, горите на Министерството на околната среда и водите, гори на религиозните организации в района.

Текстовете акцентират грижата за горското културно-историческо и природно наследство в бургаския край и заслугата на поколения български лесовъди за опазването му. Изданието съдържа документални разкази за десетки професионалисти лесовъди, свързали съдбата си със съхраняването и развитието на българската гора, между които инж. Никола Костов, инж. Димо Кънев, д-р инж. Иван П. Костов,  д-р инж. Дико Патронов и др.

Книгата е номинирана и наградена на Национален конкурс  „Read&Travel” по време на Международното изложение „Културен туризъм 2015” във Велико Търново с една от трите годишни награди за най-добро издание.

„Горите в Бургаска област – история и настояще” се оказа сред най-желаните от световните библиотеки български издания. Подбрана от взискателните референти на Националната библиотека „Св.св. Кирил и Методий” и препоръчана на многобройните й международни партньори, тя е заявена и вече е притежание на Библиотеката на Института за източно- и югоизточноевропейски изследвания в Регенсбург, Германия, Руската държавна библиотека в Москва, Чешката национална библиотека в Прага, Националната  библиотека на Полша във Варшава, Националната библиотека на Украйна в Киев, Националната библиотека на Азербайджан в Баку и др. Заявки са направени и от други големи национални библиотеки.

 

Книгата може да бъде заявена и доставена от Геопан с наложен платеж по куриер на цена 60 лв., включително доставката.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *