20180818_190650

Социалисти от Бургаска област на Петрова нива

Социалисти от Бургаска област отбелязаха 115 години от Илинденско-Преображенското въстание на Петрова нива

Президентът Румен Радев и Корнелия Нинова пристигнаха специално за събитието

Множество членове и симпатизанти на БСП от област Бургас преклониха глава на Петрова нива пред героите, загинали в Илинденско-Преображенското въстание. В събота вечер святата местност, където през 1903 година се провежда Конгресът на Одринския революционен окръг, стана средище на родолюбци от цялата страна, показали, че българщината все още е жива. 115-ата годишнина от избухването на въстанието бе отбелязана с атрактивна възстановка на събитията от паметната дата.

20180818_190620-1Сред официалните лица на Националния възпоменателен събор на Петрова нива бяха президентът Румен Радев, председателят на БСП Корнелия Нинова, народните представители от ПГ на „БСП за България” Петър Кънев, Николай Тишев и Тодор Байчев, председателят на ОбС  на БСП – Бургас Живко Господинов, председателят на ОбС на БСП – Малко Търново Дора Петкова. Всички те присъстваха на панихидата, която отслужи Сливенският митрополит Йоаникий в местния храм Св. Петка.

В знак на почит бяха поднесени венци и цветя от името на Националния съвет на БСП, ПГ на „БСП за България“и областната и общински структури на БСП в Бургаско. Мероприятието завърши с пищна заря.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *