All-2

СОЗОПОЛ ПОСРЕЩА СВЕТОВНАТА КАРТОГРАФИЯ

 На 18 май 2018 г. кметът на Община Созопол  Панайот Рейзи одобри за печат проект на съвременна едромащабна туристическа карта на Созопол. Проектът беше представен от д-р Ст. Пейков, ръководител на съвместния екип от КАРТГЕО-Троян и ГЕОПАН-Бургас, осъществил иновативната разработка.

Това е първата сертифицирана туристическа карта на черноморска община у нас. На 10 май 2018 г. тя беше удостоена със сертификат № 003 за качество на картографски продукт от Българска картографска асоциация, национален представител в Международната картографска асоциация (ICA).

С издаването й Община Созопол показва ново разбиране за ролята на туристическата картография и информираност в съвременния български туризъм.

Туристическата карта на Созопол` 2018 – по решение на организаторите на 7-та международна конференция по картография и ГИС, ще бъде предоставена на всички участници в предстоящата авторитетна  международна проява.

Това е най-големия научен форум в ЕС по картография и ГИС в годината на председателството на България на съюза. Конференцията се открива на 18 юни т. г. в южния черноморски град и е под патронажа на Председателя на Народното събрание  Цвета Караянчева.

 

Илюстрация: Туристическа карта-дипляна на Созопол, 2018 с първия сертификат за качество на картографско издание за българска черноморска община.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *