full screen background image
20171106_112211

Ремонтираха ортопедията в УМБАЛ-Бургас

Пациентите в Ортопедията на УМБАЛ Бургас вече се радват на отлични битови условия

Отделението по ортопедия и травматология на УМБАЛ Бургас претърпя пълна промяна и вече предлага много по-добри битови условия на своите пациенти. Извършен е основен ремонт на санитарните възли, обновени са стаите, сменени са вътрешни  дограми и врати.

Болничните легла също са сменени, а пространствата между тях са отделени със завеси за уединение на болните. Поставени са и специални шини, които спомагат за изправянето и раздвижването на оперирани пациенти.

Ремонтът е направен изцяло със средства и доброволен труд от дарители. Повечето от тях са благодарни пациенти, които дължат възстановяването си изцяло на лекарите на УМБАЛ Бургас. Бивши пациенти, сред които адвокати, лекари, общински съветници, предложили да организират бригада и да почистят отделението след ремонта и наистина го направили в един от почивните дни.

Отделението по ортопедия на УМБАЛ Бургас бележи ръст на пациентите в последната 2017г. Повече от 400 нови пациенти са предпочели да се оперират тук в сравнение с 2016 г. През зимните месеци отделението работеше  с пълна натовареност, а дежурният кабинет приемаше  по над 30 пациенти на ден.

Наред с увеличената дейност, се увеличи и броят на специалистите, което позволява по-всеобхватна помощ за пациентите. Изработена е програма за обучение на специализантите  за квалификации в страната и клиники в чужбина.

„Последното обучение, на което присъстваха двама от колегите, беше в  ортопедична  клиника в Италия, в която се извършват близо 100 операции на седмица“, съобщи началникът на отделението д-р Стоян Христов. Други двама колеги са записани за обучение, водено от д-р Слонго – водещ ортопед в Инселшпитал, Берн“, допълни д-р Христов.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


 • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

One thought on “Ремонтираха ортопедията в УМБАЛ-Бургас

 1. Георги Чалдъков

  ЧЕСТИТО, НА ДЪФБЪР ПЪТ НА ЛЕКАРИТЕ, СЕСТРИТЕ И ПАЦИЕНТИТЕ!!!
  ГОЛЯМО БРАВО И НА ДАРИТЕЛИТЕ!!!
  EVVIVA BURGAS, DR HRISTOV AND COLLEAGUES!!!!

  С уважение и благодарности,
  искрено ваши,
  Георги и Никифор Чалдъков

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *