20171103_163013

Инж. Петър Кънев: Проблемът с пътя Малко Търново – Царево е сериозен

Инж. Петър Кънев: Проблемът с пътя Малко Търново – Царево е сериозен и той трябва да се реши

„Проблемът с пътя Малко Търново  – Царево е сериозен. Аз самия съм поставял въпроса в Народното събрание 4 пъти. Не се ли оправи този път, нищо друго няма да стане, нито може да мине линейка, нито пък да идват туристи в района”. Това заяви председателят на Комисията по икономическа политика и туризъм в 44-то Народно събрание инж.Петър Кънев на среща с жители на странджанското село Граматиково.

20171103_163622 Инж. Кънев посети населеното място по покана на инициативен комитет, създаден там. На срещата присъстваха и общинският председател на БСП – Бургас Живко Господинов, както и областният председател на партията Стойко Танков.

Пътят Малко Търново – Царево е в окаяно състояние и се нуждае от спешен ремонт. Трасето е изключително важна пътна артерия за местните хора. За ремонта му са необходими 4 млн. лв.

„Бях при министъра на регионалното развитие Николай Нанков и Дончо Атанасов от управителния съвет на АПИ. Проблемът не е финансов. Последно обясниха, че още няма проектиране и то се извършва в момента. Аз самия много искам този път да се ремонтира, защото няма ли път, нищо друго не може да стане. С каквото мога ще съдействам” – посочи инж. Кънев.

Той коментира още, че като цяло проблемът Странджа – Сакар е сериозен и на него трябва да се гледа политически.

„Постепенно районът обезлюдява. Оттук нататък излиза големият въпрос – какво ще стане със Странджа, на фона на това, което става в Турция. Проблемът там е изключително сериозен” – добави народният представител.

На срещата се засегнаха още теми, свързани с належащата необходимост на жителите на Граматиково от медицинско обслужване и осигуряване на периодични медицински прегледи от лекар, работещ с НЗОК, както и за подмяна на водопроводната мрежа в селото.

………………………………………….

ДЪЛГИЯТ ПЪТ НА ПЕТЪР КЪНЕВ ДО НАГРАДАТА „ЯКОВ КРАЙКОВ”

МИНАВА И ПРЕЗ СТРАНДЖА

 

 

tom 1_liceВ деня на народните будители бургаският народен представител инж. Петър Кънев и писателката Силвия Томова станаха първите носители на националните награди „Яков Крайков” за принос към българската духовност.

Авторката на романа „Печатарят“ – за великолепния роман, посветен на Яков Крайков, а Петър Кънев – за дългия си път на будител в областта на издаването и духовното развитие. Наградите бяха връчени от кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова. Церемонията се състоя в Университета по библиотекознание  и информационни технологии в София.

Програмно-координационният център за научни изследвания – ЕКОПАН поздравява Петър Кънев с националната награда, която носи името на първия български печатар и е учредена от Съюза на печатарската индустрия в България и Университета по библиотекознание и информационни технологии.

Като изразяваме задоволството и радостта си от националното признание, припомняме с признателност, че на Петър Кънев дължим издаването на поредицата „Странджанско-Сакарски сборник”, днес реферирана в много световни библиотеки като авторитетно издание за Странджа планина.

 

ДОСТОЙНО Е!

 

Илюстрация: Корица на „Странджанско-Сакарски сборник”, том I, кн. 1, Редакционен съвет с председател проф. Ал. Фол, Слава Йорданова (отг. редактор), инж. Петър Кънев, Цена Косева, к.ф.н. Тодорка Мурджева, к.ф.н. Петър Пейков, Илия Петков, к.ф.н. Стефан Пейков, проф. Крумка Шарова, издадена в Малко Търново през 1984 г., отпечатана в печатница „Г. Димитров” – Ямбол (директор инж. Петър Кънев).

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *