50a96f71f7989ff42de31eba54346696

Във Велико Търново и Добрич не одобряват водачите на листата на БСП

Кметове и председатели на общински съвети от БСП в област Велико Търново бойкотират Областния съвет на партията и отказват да участват в подреждането на кандидат-депутатската листа с водач юристът Явор Божанков, представител на гражданската квота.

Членовете на Областния съвет на БСП от Свищов, Полски Тръмбеш, Златарица, Елена, Сухиндол, Павликени и част от Велико Търново не приемат решението на ръководството на партията водачът на листата в региона, където е основано социалистическото движение у нас, да е от гражданската квота. Те излязоха с позиция, в която се посочва, че няма да участват в подреждането на листата.

Позицията излиза след отказа на световната шампионка по стрелба Весела Лечева да участва в изборите, след като за втори път тази година беше пренебрегната пред Явор Божанков да е водач на листата във Велико Търново.

В позицията представителите на областното ръководство на БСП от 7 от 10-е общини в региона заявяват:

„Областният съвет на БСП Велико Търново няма да бъде гуменият печат, който ще подпише вредните за партията ни решения на националното ръководство“.

…………………………………………………..

Изборът на Димитър Данчев за водач на листата на БСП за област Добрич предизвика недоволство сред местните членове на партията.

Номинирани за кандидати за депутати на БСП в областта са взели решение да си дадат отвод.

Тази вечер местната структура се събира на заседание на Областния съвет, на който ще бъде обсъдено и решението на централата на БСП за смяна на водача в депутатската листа.

Основното недоволство на членове на БСП е заради избора на водач на листата в 8 МИР да бъде непознато за област Добрич лице. Номинираният за кандидат за депутат от община Генерал Тошево Владимир Начев заяви, че ще си даде отвод:

„Това е за пореден път подигравка с област Добрич. Аз лично си подавам отвод. Не съм съгласен с тази политика на „Позитано“.

Председателят на Областния съвет на БСП Румен Мунтянов заяви, че е изненадан от избора на водач.

“Предполагам, а е и резонно, Областният съвет да излезе с позиция по въпроса. Логично е, когато човекът е местен, да привлече повече подкрепа“.

Print Friendly

Автор: БНР


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *