Предложенията за промени в Конституцията целят единствено печелене на време и бетониране на статуквото. Мафията се опитва да вкара България в глух коловоз, опитва се да скрие корупцията, чекмеджетата, записите, беззаконията, рекета зад неграмотните брътвежи за нова Конституция. Това заяви президентът Румен Радев в подножието на паметника на връх Шипка, където се готви да изкачи над 800-те стъпала към монумента по повод честването на 143-та годишнина от Шипченската епопея, съобщава БГНЕС.

Той бе категоричен, че пътят към конституционни промени минава през незабавната оставка на правителството и главния прокурор, саморазпускане на парламента и предсрочни избори.

По негови думи сегашният парламент е дискредитиран, загубил е както легитимност, така и достойнство. Виждате как партии сменят позициите си през 24 часа и се превръщат все повече в символ на самоунижението, отбеляза Радев.

По тази причина според него единственото вярно решение е саморазпускането на това Народно събрание.

Румен Радев зове да не влизаме в капана на Борисов

Румен Радев зове да не влизаме в капана на Борисов

„Недоносче“ – оценката на Радев за проекта за Конституция на ГЕРБ

Относно честванията на Шипченската епопея Радев подчерта, че държавният глава винаги е бил техен патрон и днес те се организират по гражданска инициатива без никакви партийни цветове.

Той заяви, че управляващите са повторили „срамния сценарий“ от Трети март, когато планираните чествания в цялата страна бяха разрешени и се проведоха, с изключение тези на Шипка.

Целта беше една-единствена – президентът да не се качи на Шипка и да не говори, отсече Радев.

По негови думи ако управляващите са били толкова загрижени за здравето на хората, е нямало да проведат своето масово партийно струпване преди няколко седмици.

Държавният глава посочи, че честванията на Шипка са вековна традиция.

На някои явно им харесва да забраняват събирането на свободни хора, но както виждате, това няма да се получи – всеки български гражданин има право да изрази своята свободна воля и да почете този празник, заяви той.

Румен Радев: Разговорът за бъдещето на България е възможен само след оставки

Румен Радев: Разговорът за бъдещето на България е възможен само след оставки

И провеждане на честни предсрочни избори