11-1-652x381

КМЕТЪТ НА ПЕРНИК СПРЯ ОГРОМНА ПАРТИЙНА ДАЛАВЕРА

Кметът на Перник Станислав Владимиров – Станката направи нещо немислимо за последните 30 години. Със своя заповед, той прибира партийните клубове на всички партии в Перник, разположени на топ места в града и ги премества в административна сграда.

Десетелетие наред тези топ имоти бяха черната каса на партийните функционери в Перник, които под шапката на това ,че имат партия и право на помещение, кандидатстваха за такова, а после го преотдаваха и прибираха наема за себе си.

 

Във времето назад кметовете на Перник са давали най-добрите помещения в града на партийни шефове, съзнавайки, че това е тиха корупция.

Така законово помещението се води за партийна цел, а реално се използва за търговска. Парите от наема отиват най-често за шефа на партията или за купуване на гласове за определен съветник – също шефа на конкретната партия.

Кметът Станислав Владимиров е изпратил писмо до всички партийни клубове, които помещават помещения за магазини, ресторанти и офиси и им е казал да го освободят и върнат на Общината. Намерението на кмета е да даде тези топ помещения за търговски цели чрез търгове и Община Перник да прибира наема, а не партиите, както досега. По този начин ще влязат постъпления в касата на общинския бюджет.

 

На партиите ще бъдат дадени офис помещения в административната сграда на улица „Радомир“1, която се намира в центъра на Перник, зад общината.

 

Когато получили заповедта на кмета, от партиите поискали среща с него. Говори се, че на нея ще искат тази заповед да не се случва, или партийните босове да бъдат компенсирани с друга корупция.

По наша информация, кметът Станислав Владимиров ще приеме желаещите да се срещнат с него партийни функционери, но само при условие, че срещата е публична и се записва на видео, което след това ще се излъчи в ZaPernik.com.

За да видите за каква далавера е ставало въпрос, ето снимки от така наречените партийни клубове в Перник, които са огромна черна каса за десетки хиляди лева месечно.


Партия АБВ на бизнесмена Петър Първанов – Пл.Кракра 1, под пицария „Сан Марко“, бившето „Гергьовден“.

БСП прибира парите от 4 магазина на ул. Търговска 29 – кроасаните на ъгъла, Произведено в България, Юнона и Сантасе.

ПП „Българска партия либерали“ – ул. Петко Каравелов №2 вместо партиен живот продава обувки и дограми.

ПП „Българска партия либерали“ – ул. Петко Каравелов №2 вместо партиен живот продава обувки и дограми.

ПП „Единна народна партия“държи кафене в топ помещение ул. Благой Гебрев №17 до Езиковата гимназия.

Партия „Никола Петков“ -продава обувки на ул. Търговска №33

Партия „Обединени земеделци“ вместо да търсят нови земеделци, продават пици чрез пицария „Рагаци“ – ул. Розова долина №3

Едно от най-хубавите и големи помещения за партийна дейност държи партия „ОБТ – Български лейбъристи“ – ул. Търговска №14 на общинския съветник Милан Миланов. Но и там не кипи партиен живот , а се прибира тлъст наем от магазин за дрехи.

Политически клуб „Тракия“ -на ул. Петко Каравелов №2 продава спално бельо „Нощ и ден“.

Партия „Български демократически форум“ на Мария Маринова маже торти и сандвичи на ул. Благой Гебрев №17

Партия „Земеделски народен съюз“ – ул. Търговска №30 също продава дрехи на топ място.

Партия „БДЦ“ държи нонстоп на ъгъла на пл. Кракра №10
Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *