243346828_10222843526289259_4529754719070496415_n

Инж. Петър Кънев в Поморие: БСП ще бъде втора политическа сила

 

BSP (1)Водачът на листата на „БСП за България“ за 2-ри МИР – Бургас инж. Петър Кънев се срещна с жители на Поморие. Той беше придружен от кандидатите за народни представители на коалицията Станимир Баев, Тодор Байчев, Йордан Петков, Христина Славова и Николай Буковинов. В срещите участва и областният лидер на социалистите в Бургас Стойко Танков.

„Това, което показват социологическите проучвания в момента сочи, че БСП вдига нивото си и показва, че тя ще бъде втора политическа сила. Най-вероятно ще получи мандат за съставяне на правителство. Очертава се на предстоящите избори да имаме и по-сериозен ръст“, каза пред присъстващите инж. Петър Кънев.

Той отново изрази увереност, че след провеждане на предстоящите избори правителство ще има и то ще бъде съставено с участието на БСП.

„Вече проведохме много срещи в областта. Навсякъде хората ни казват- Стегнете се. Спрете да се карате в парламента. Останахме една шепа народ. Направете правителство и започнете да мислите как да се справим с кризата“, сподели още той.

“За мен е изключителна чест и отговорност да бъда в листата на „БСП за България“ заедно с такива изявени личности. Амбицията ми е представителството на социалистите в парламента да се увеличи, така че да се защитават интересите на всички граждани на Бургас и Бургаска област“, заяви вторият в листата Станимир Баев.

received_435847671296119 (1)„Заели сме се с тази борба, за да минем през кризата малко по-леко, отколкото ни се предлага в момента. Тъй като БСП е социално ангажирана партия. Предлагаме неща, които ги има и в другите държави, не откриваме топлата вода – ДДС за основните хранителни продукти да бъде намалено на девет процента, цената на енергоносителите от двадесет процента да падне на девет, пенсиите да бъдат преизчислени“, каза от своя страна Тодор Бачев, който заема трата позиция.

Той обърна внимание и на други важни акценти от предизборната платформа на коалицията, като припомни, че България е единствената страна в Европа, която продължава да държи на ДДС двадесет процента.

„Сигурността в България е разклатена, имаме рискове в енергетиката, в здравеопазването“, подчерта Йордан Петков, четвърти в листата.

„Моята мотивация да участвам е свързана това, че Община Поморие е изключително важна и тя трябва да бъде представлявана парламентарно. Считам, че ще мога да допринеса с опита си в областта на туризма“, беше категорична Христина Славова, представител в листата от Община Поморие.

Присъстващите на срещите изразиха готовността си за подкрепа към кандидатите за народни представители и им пожелаха успех на предстоящите избори.

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *