768x432swe

  БСП към ПП-ДБ: Вместо да питате какво става с разрушителя на Паметника на Съветската армия….

   

  БСП към ПП-ДБ: Вместо да питате какво става с разрушителя на Паметника на Съветската армия, питате какво е предприело МВР срещу хората, които го възстановиха

   

  „Как въобще е позволено този въпрос да влезе в залата? Кой е този „монумент на окупационна Червена армия“? Коя е тази „окупационна Червена армия“, къде е този монумент? Става въпрос за Паметника на Съветската армия и не знам някога да се е говорило за „окупационна армия“. С какво морално право вие излизате да коментирате този въпрос след изтеклите записи преди два дена? Чудя се как въобще сте в залата, а камо ли да задавате такива въпроси.“

  Това заяви народният представител от „БСП за България“ Борислав Гуцанов по време на парламентарния контрол във връзка с въпрос зададен към вътрешния министър Иван Демерджиев от депутата Стоян Михалев от ПГ на „Продължаваме промяната – Демократична България“.

  Борислав Гуцанов призова председателя на парламента да не се допуска въпроси, които имат абсолютно погрешна фактология и по грешен начин тълкуват историческите факти. За оттегляне на въпроса и неразглеждането му в пленарна зала призова и народният представител от „БСП за България“ Георги Свиленски:

  „Вторият въпрос от парламентарния контрол е относно действия по възстановяване на Паметника на Съветската армия. Значи тези, които разрушиха плочата – за тях нищо, все едно нищо не се е случило. А тези, които отидоха със собствени средства, със собствен труд и по собствена инициатива да възстановят Паметника, което би трябвало да направи областната управа и държавата – сега ПП-ДБ питат вицепремиера какви действия е предприел срещу тях“, каза Свиленски от парламентарната трибуна.

  Prodanov_photoХристо Проданов също обясни защо този въпрос трябва да отпадне от парламентарния контрол: „Давате лош пример на всички, които са извън тази зала. Ситуацията е такава – имаме един вандал, който е отишъл с чук и е разрушил паметна плоча. И от другата страна – има хора, които със собствени средства и усилия са я възстановили.

  Паметникът е възстановен от Софийската организация на БСП, след като са извървяли всичките законови процедури, т.е. уведомен е областният управител на София, изчакан е 14-дневният срок, в който няма никакъв отговор и тогава са предприети действия за възстановяване на този паметник“, категоричен бе социалистът.

  И продължи:  „Вие, колега Михалев, вместо да питате какво става с вандала, с разрушителя, който дава лош пример, вие опитвате да питате какво е предприело МВР и какво прави държавата срещу тези, които са възстановили паметника. Все още в България има хора, които възстановяват, а не останаха само такива, които разрушават като този, който защитавате“, категоричен бе Проданов.

   

  Print Friendly

  Автор: Nessebar-News.com


    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *