View of Moscow Kremlin behind the Bolshoy Kamenny Bridge with bright flags

УРОЦИ ЗА ПОЛИТИЦИ

Не лъвовете, ястребите трябва да се кастрират

g_chaldykov

 

Д-р Георги Чалдъков

 

 

 

Войната в по-голямата си част е списък с груби грешки.*

                                                              Уинстън Чърчил

„Било много студено и много животни измирали от студ. Таралежите, като видели това, решили да се обединят в групи – да се топлят взаимно, но бодлите на всеки един наранявали съседите им. Тогава те решили да се от-далечат и започнали да умират от измръзване.

По-умните таралежи обаче се съгласили – без някой ястреб да им налага решението си – да приемат бодлите на другите и по този начин се научили да живеят с малките рани, нанесени им от общуването с най-близките.“

С други думи, основата на всяка печеливша стратегия е, че компромисът и сътрудничеството са много по-важни от конкуренцията. Смирете се и се преклонете пред паметта на убитите! И пред живота на новородените!  Спрете геополитическата надпревара! Тогава ще настъпи най-хубавото – Мирът.

         В „Дневник на писателя” (1873-1880) Ф.М. Достоевски пише:

„Тъй като Русия е гигант и сила, която не може да не се признае, и тъй като Русия също е славянска нация – как ли я мразят сега на Запад, ако ще и само инстинктивно, подсъзнателно, как ли се радват на всеки неин неуспех, на всяка нейна беда! Да, тук играе именно инстинктът, именно предчувствието за бъдещето!”

Интуитивно мога да обобщя, че българският Народ и политиците ще проявят именно този инстинкт. Затова, не лъвовете, както иска българският Алфа ястреб, ястребите трябва да се кастрират.

 

*  “Политик е дълго изречение, пълно с правописни грешки.“ – перифраза на “Човек е дълго изречение, написано с много любов, ала пълно с правописни грешки.“ – Йордан Радичков.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *