AutumnFoods-700x466

Съвети за избор на дамско бельо

Оказва се, че много дами не знаят точно какво бельо да изберат, а богатият асортимент на пазара ги обърква още повече. Затова стилистите сега ще ни дадат полезни съвети за избор на дамско бельо. И така, за какво да следим при избора му?

Размер

Бельото трябва да бъде точния размер. Трябва да е близо до тялото, да не се вижда изпод дрехите. Също така не трябва да се впива в кожата.

За да проверите дали сте избрали правилното бельо у дома или в пробната на магазина, трябва да се наведете отпред. Ако гърдите запълват чашата на сутиена и кожата не виси и не пада от нея, тогава размерът е избран правилно.

Помнете, че различните марки бельо имат различни размери, така че не забравяйте да изпробвате сутиена си, преди да го купите. Ето някои важни моменти:

Ширина на презрамката

Ако имате малки гърди, изберете сутиен с тънка презрамка. И ако сте собственик на шикозен буен бюст, тогава той ще се нуждае от добра опора, така че изберете модел със широка презрамка. Не вземайте силиконови каишки, които се наричат ​​“невидими“, те са 100% видими.

Форма на чашката на сутиена

Формата има голямо значение. Малцина обръщат внимание на това. Тя може да е триъгълна или кръгла. Решете коя форма ви подхожда и ще ви бъде по-лесно да изберете сутиен и бързо да се ориентирате в магазина.

Цвят

Не забравяйте, че трябва да имате поне един черен сутиен в гардероба си. Ще върви с всичките ви тъмни дрехи. А бежовият ще стои по-добре под бяла блуза. Изберете такива цветове дамско бельо, така че да не се вижда под дрехите. Белият комплект може да бъде запазен за „специални поводи“, мъжете наистина го харесват, като го асоциират с чистота и нежност.

Материя на дамското бельо

За разлика от връхните, ние носим бельо много близо до тялото, което означава, че материалът му трябва да е максимално удобен. И не бива да правите компромис, защото след няколко дни носене ще бъдете напълно разочаровани.

Нека разгледаме по-отблизо материалите, от които е направено бельото. Най-често използваният материал е памукът, който отлично абсорбира добре влагата. Памукът издържа пране над 60 градуса. Ако е с добавка на ликра – още по-добре, защото тя помага на бельото поддържа форма по-дълго и да не се мачка.

Коприненото бельо е нежно, леко, чудесно за спане. През лятото коприната дава прохлада, през зимата – топли.

 

Според външните си свойства вискозата е лесно да се обърка с коприна, но като правило бельото от вискоза е по-евтино, лесно се мачка, свива се и не търпи висока температура при пране. Най-добрият вариант са добавките от полиамид или ликра (до 10-15%), тъй като те са приятни за тялото и придават на бельото необходимата еластичност.

 

Памукът и трикотажът са подходящи за всеки ден. Памук 95% и ликра 5%, подходящ за тесни дрехи. Естествена коприна пък е перфектна за специални поводи. Микрофибърът е безшевно бельо. Материята е с добавка на синтетични влакна от полиамид, полиестер, еластан, а те са отговорни за здравината, износоустойчивостта и отличното прилягане. Подложката на бикините винаги трябва да е памучна.

По-добре е да изберете гладко бельо, защото релефното дамско бельо изпъква изпод дрехите, но тук става въпрос само за плътно прилепнали дрехи. Най-важният принцип на бельото е никой да не го забелязва под облеклото.

Не се страхувайте да носите цветно бельо – модерно е и красиво! Важно е цветът на бельото да съвпада с цвета на дрехите. Например под многоцветна туника може да се носи бельо, което да съответства на един от цветовете в дрехите. В същото време избягвайте твърде забележими контрасти – може да изглежда демонстративно, дори вулгарно. Във всичко трябва да има чувство за мярка.

Заповядайте да разгледате страхотните предложения на БулБел за модерно и удобно дамско бельо.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *