Цветан Цветанов - BGonAIR (1)

Цветанов: Повече от всякога се нуждаем от възстановяване на дясното и лявото

 

 

Повече от всякога се нуждаем от възстановяване на дясното и лявото. Това каза в предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ Цветан Цветанов, председател на ПП „Републиканци за България“. Според него всеки, който се опитва да размие тази политическа координатна система, поема в грешна посока. ПП „Републиканци за България“ и партия КОД се регистрираха като коалиция за изборите на 14 ноември. Те ще се явят под името Национално обединение на десницата. Цветан Цветанов подчерта, че това е логичен съюз и обединението ще се стреми към силна държава и здраво общество.

„Искаме да съхраним всички традиционни ценности, свързани със семейството, морала и сигурността в обществото. Днес имаме доста либерални течения, които се опитват да разрушат този идеал и да разбият обществото. Искаме да направим всичко възможно за добруването на българското семейство, а именно свобода на бизнеса и икономиката, защото те съхраняват и осигуряват просперитета на всяко едно семейство, вместо държавата и някои неправителствени организации да изземват тези функции.

Искаме качествено и ефективно образование, което гарантира конкурентоспособността на бъдещите поколения. Когато искаме здраво общество, трябва да имаме и ефективно здравеопазване. Здравето и животът на всеки българин са основна ценност на обществото“, допълни той.

Цветан Цветанов подчерта, че за коалицията е важно преодоляването на тежката конфронтация, която има в обществото. Разделението в обществото е изкуствено и до голяма степен е създадено от невъзможността на политиците да водят разумен диалог и да поддържат добрия тон.

Страната ни няма да постигне видим напредък, докато българският народ е разделен и политиците работят само на принципа на отрицанието, коментира Цветанов. Според него тежката ситуация предполага политици, които могат да подтиснат егото си и да знаят как се прави крачка назад.

Национално обединение на десницата ще води разговори с партиите в център дясно. Кандидатите за президент и вицепрезидент се очаква да бъдат обявени следващата седмица. Двойката ще бъде с много ясен дясноконсервативен профил, каза още Цветан Цветанов.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *