768x432ишжижижи

КУТИЯТА НА УРСУЛА СЕ ОТВОРИ

 

И деморализацията на Европа продължава

g_chaldykovД-р Георги Чалдъков

На 16 юли 2019 г. Урсула фон дер Лайен (Ursula von der Leyen) бе избрана

за председател на Европейската комисия – изпълнителната власт на ЕС.

На 30 юли 2019 г. бе публикувано публицистичното есе „Суперлибералният ураган и Кутията на Пандора“. Там прогнозирах, че Урсула фон дер Лайен ще ни натрапва Истанбулската конвенция, макар у нас тя да е противоконституционна. Заключителното изречение на публисето беше: „Надявам се, че Урсула няма изцяло да се трансформира в Урсус – много лош човек“.

      Надеждата ми обаче изцяло сублимира…

       На 28 ноември 2019 г. Европейският парламент издаде новия си диктат, наречен „резолюция“, която „призовава Съвета на ЕС незабавно да приключи процеса на ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие, известна като Истанбулската конвенция“.

Резолюцията призовава единадесетте държави членки на ЕС – България, Хърватия, Чехия, Гърция, Унгария, Ирландия, Латвия, Литва, Люксембург, Словакия и Великобритания – които все още не са ратифицирали Истанбулската конвенция, да го направят без отлагане. За да се прекрати насилието над жените – човеколюбиво, ако не служи като фасада, прекриваща джендър идеологията и практика, целящи да рушат традиционните семейни ценности – мъж-жена-деца.

Резолюцията е приета с 500 гласа „за“, срещу 91 гласа „против“ и 50 гласа „въздържал се“. Двама български евродепутати са подкрепили резолюцията, тоест, гласували са противоконституционно. Ангел Джамбазки, Андрей Слабаков, Асим Адемов, Александър Йорданов, Андрей Новаков, Иво Христов, Цветелина Пенкова и Петър Витанов са гласували против резолюцията, тоест – конституционно. Останалите шест български евродепутати са гласували безгръбначно – „въздържал се“.

„И стана беспощадно ясно” (А. Блок), кутията на Урсула се отвори

и деморализацията на Европа продължава.

Затова напомням на Урсула фон дер Лайен, както и на някои български трансинтелектуалци и трансполитици, думите на големият Никос Казандзакис: Ех, нещастнико – извика тя, – ами че Бог не се намира в манастирите, намира се в къщите на хората! Там, където има мъж и жена, там е и Бог; там, където има деца и грижи, и готвене, и кавги, и сдобрявания, там е и Бог“ написани в романа му „Последеното изкушение на Христос“.

На българският премиер напомням да запита Урсула фон дер Лайен* и 500-те евродепутати „Защо не уважават решението на Конституционния съд на Република България за противоконституционността на Истанбулската конвенция?“

______________________________________________________________

* Урсула фон дер Лайен –  лекарка и майка на седем деца – a fortiori трябва да уважава традиционната биосоциална същност и морал на човека. Тогава защо пропагандира своите суперфeминистки  и джендърски разбирания – и настоятелно изисква България, Хърватия, Чехия, Гърция, Унгария, Ирландия, Латвия, Литва, Люксембург, Словакия и Великобритания без отлагане да ратифицират Истанбулската конвенция?

 

 

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *