Prodanov_19.03

  БСП: ГЕРБ успяха да отмъкнат част от плячката – милиардите в енергетиката и отбраната

   

  Интересуват ги само парите – затова и ябълката на раздора бяха двете ресурсни министерства. Никакви политики за доходи, за работещи бедни, за здравеопазване, заяви зам.-председателят на социалистическата партия Христо Проданов

   

  „Кабинетът не е различен – само преди 24 часа от сглобката анонсираха точно същия кабинет. И тогава от ПП-ДБ казаха, че това е неприемливо за тях. Така, че имаме два варианта: Ако утре те гласуват този „неприемлим за тях кабинет” – това ще означава поредно предателство спрямо техните избиратели. Но, по-важно е друго – и в двата варианта това е лош вариант за българските граждани”.

  Това заяви зам.-председателят на БСП и народен представител Христо Проданов пред медиите с първия коментар на „Позитано” 20 днес.

  „Ябълката на раздора бяха отбраната и енергетиката. Защо? Защото в енергетиката има около 30 милиарда за изграждането на 7 и 8 блок на АЕЦ „Козлодуй”, което според нас няма да се случи, има пари по Плана за възстановяване и устойчивост за Мариците, а в отбраната са плановете за превъоръожаване на армията. Т.е. – министерствата със сериозен ресурс. Това, което ни показват е, че ГЕРБ успяха да отмъкнат част от плячката”,  заяви позицията на социалистите зам.-председателят на партията.

  Христо Проданов добави, че не би могъл да се ангажира с това как ще бъде гласуван кабинета, тъй като самите ПП-ДБ са много разделени. „Може част от тях да излязат при гласуването, може други да не влязат в зала, така че да се гласува това правителство. После, вероятно да си обърнат ролите – едните да се правят на опозиция, така, както всъщност беше и досега между ПП-ДБ и ГЕРБ в сглобката. „Всички са в кюпа, разпределиха порциите за пореден път”, подчерта Проданов.

  Социалистът бе категоричен, че каквото и да се случи при гласуването – това не е добре за българските граждани: „В целия процес някъде да чухте да се говори за някакви политики – за минимална работна заплата, за доходи ,за работещи бедни, за здравеопазване, нещата, които интересуват хората. Тогава, когато една политика е съсредоточена само върху плячкосването на държавата, а именно на разпределение на ресурсните министерства, на регулаторите – това не е политика. И е абсурдно”, реагира Христо Проданов и заключи:

  „Но договорките ще лъснат. Истината винаги излиза наяве.  Едно е сигурно – ако това правителство се гласува, ще продължи цирка, но цирк на гърба на българския народ”.

  Print Friendly

  Автор: Nessebar-News.com


    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *