768x432 ghmghjmyj

Астрологична прогноза за декември на Валя Маренова

DSC01418Вече е декмври – започва с огнения ентусиазъм на Стрелеца и завършва с практичния скептицизъм на Козирога. Но какъв месец ни очаква според позицията на планетите?
За съжаление напрежението от края на ноември се пренася и в новия месец. Още на 1 декември Луната в Скорпион задейства с пълна сила квдратурата на Уран и Сатурн. Квадратура значи напрежение. Напрежение между свободата (Уран) и закона (Сатурн). Аспектът носи аварийност, нервност, конфликт. Особено внимание е нужно по време на път. Не влизайте в крамоли и скандали, защото могат да завършат зле.

Този аспект се задържа почти до началото на февруари 2022 г. и е предпоставка за огромна вълна от недоволства по целия, свързани бунт срещу контрола, наложен върху хората. Протестите едва ли ще приключат преди февруари догодина.

На 4 декември е Новолуние в  Стрелец, но това ново начало е съпроводено и със Слънчево затъмнение. Астрологически погледнато затъмнението представлява, когато светилата (Слънце и Луна) правят съвпад с някой от Възлите (Северен или Южен). Възлите са кармични точки, които показват такива събития, които носят съдбоносен характер, непроменяеми от нас.

Все едно влизаме във високоскоростна магистрала и само следваме пътя, без да можем да се отклоним в желана от нас посока. На 4 декември Слънце и Луна са в съвпад с Южния възел – нещо преживяно преди ще се повтори и то с негативен оттенък. Ще трябва да се разделим с нещо – на физически и ментален план. Защото живеем в материална Вселена, но и свят, в който водещ е нашият ум. Затова е добре да изоставим онези умствени нагласи, които ни дърпат назад.

Да се разделим със старото мислене, да разрушим, за да създадем отново…след време. Защото Затъмнението замъглява съзнанието и взетите през това време решения могат да бъдат неадекватни и да носят дългосрочни последствия.

През декември с особено внимание трябва да се обърнем към Венера – планетата на любовта и красотата. Тя е в Козирог – знак контролиращ и предпазлив. Емоциите могат да са силни и дълбоки, но остават скрити и потиснати. В периода Венера е в съвпад с Плутон, символ на колективната воля, политическата власт и „подземното царство“.

Съвпадът вещае силни и страстни материални желания, които не се демонстрират явно. А на 19 декември предстои и ретроградната фаза на Венера, която трае около 40 дни и се случва веднъж на 2 години. Прикючва на 29 януари 2022 година.

Какво не бива да предприемаме в периода на ретроградност на Венера?:

  • Не сключвайте брак! Планирайте това важно житейско събитие след 29.01.2022г. иначе рискувате да се радвате на кратък семеен път.
  • Не започвайте нова романтична връзка. Относително е как ще завършат взаимоотношенията ви, но по-скоро не е благоприятен момент за това.
  • Не си правете пластични, разкрасителни операции, защото ще се окажат несполучливи. Задължително изчакайте ретроградната фаза да приключи!
  • Бъдете внимателни във финансовите дела и не рискувайте със скъпи инвестиции. Когато планетата стане директна може да е окаже, че сключената сделка не е изгодна и да претърпите загуба на пари. За сметка на това обаче може да се отървете от ненужни вещи и ако ги обявите за продан със сигурност ще се появи точният купувач.

 

Астролог: Валентина Радиева-Маренова

Контакти: 0896808697

E-mail: vmarenova@gmail.com

        Сайт: https://astrohoroskopi.com
 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *