Изпълнителното бюро на БСП обсъдила изборните разултати, но предстои детайлен анализ по области. С извода за хубава кампания се отчита столетницата. Иначе 9% не удовлетворяват червените, предстои анализ на резултатите област по област. Амбицията на партията е да увеличи резултата си.

БСП обаче не е умряла и то въпреки битките, които е водила, включително върху „вътрешните врагове„. Манипулативна кампания срещу БСП съзряха левите, като Нинова цитира говорители, които предвещавали крах за партията. През цялото време се внушавало, че БСП е приключила като партия, но Нинова отсече: „Този път планът за убийството на БСП не се случи.“ На брифинга лидерът на БСП нападна президента Румен Радев, който дирижирал именно кампанията срещу БСП, включително и Левицата, която била създадена да вреди на столетницата.

Областни управители на Румен Радев работели срещу БСП и за Левицата, а не липсвали и такива сред държавната администрация. Левицата била създадена да вреди на столетницата.

Единствената лява партия е БСП, отсече Корнелия Нинова и открои, че БСП запазила резултата си, част от парламента ще е, а Левицата остава извън. „Наиграхте се„, заяви два пъти Нинова и отново отправи призив напуснали столетницата нейни членове да се завърнат.

Въпросът за смяна на ръководството не стои на дневен ред за БСП. Ядрото на БСП е обединено според ръководството.

Връщането на хартиената бюлетина не е повишило резултатите на партията, призна Нинова, като не скри разочарованието си. БСП обаче отстоява решението, тъй като са дали възможност за избори.

Станало е ясно обаче, че има нужда от смесено гласуване, отстоя решението Нинова, заявявайки, че равен брой избиратели са гласували с машина и с хартия.

Лидерът на БСП захапа служебният кабинет, че вместо камери купил телефони за видеонаблюдение и не осигурил паравани.

Първият да даде решение за правителство, настоя още Корнелия Нинова. За нея е странно мълчанието на първия и втория в изборната надпревара.

След старт на парламента БСП започва вътрешнопартийно допитване как да действа партията – дали да е опозиция, дали да подкрепя кабинет и т.н. Ще разговаряме с всички, поясни лидерът на БСП, както и преди. Но задкулисни разговори няма да има.

Нинова не вижда основание да инициира лидерска среща, защото все пак партията била пета сила.

ЦИК на 100% от 2 април: 49 768 гласа повече за ГЕРБ

ЦИК на 100% от 2 април: 49 768 гласа повече за ГЕРБ

Третото място е за „Възраждане“ в парламент с шест групи