205860561

Николова: Ще търсим друг хотел в Несебър за туристи под карантина

Тя уточни, че този хотел е бил определен на среща с присъствието на представители на хотелиерите и собствениците на заведения.

Протест в Несебър, хората не искат хотел за ковид-19

Николова добави, че за случая е сезиран областният управител, изпратени са писма до бранша веднага да се предложи друго място, след като този тип хотел безпокои хората и те считат, че той би бил опасен за тях. Тя подчерта обаче, че към настоящия момент няма нито един положителен случай и нито един заразен на Черноморието ни.

Коронавирусът – трагичен срив по Черноморието

„Силно се надявам, каквото и място за настаняване за карантиниране на туристи да изберем, то да бъде в услуга на бранша – хората да останат на своята почивка, но същевременно може да не се наложи въобще да ползваме тези места за настаняване“, каза още министърът на туризма.

„Другата седмица новият вариант ще бъде огледан от РЗИ, за да се види съответства ли на изискванията и на здравните власти, и на потребителите“, добави Мариана Николова.

Търсят хотел за настаняване на туристи под карантина в „Слънчев бряг“

Заради пандемията България отчита 60% спад на международни туристи от началото на годината, каза още Николова.

В момента заедно с Министерството на здравеопазването се прави анализ  при какви условия у нас ще започнат да влизат туристите от Турция, Израел, Молдова и от Беларус, които имат 70 хиляди резервации по Българското Черноморие.

„Искам също така да подчертая пред медиите, че ние към настоящия момент нямаме нито един положителен случай, както нито един заразен на територията на Черноморието – и на Северното, и на Южното“, обяви вицепремиерът и министър на туризма.

Тя подчерта, че развитието на българския туризъм е много важно, защото досега не е бил развиван.

„Не може ние да се представяме като държава само с летен и зимен туризъм, ние трябва да се представяме като четири сезонна, целогодишна дестинация“, категорична е Николова.

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова е в Пловдив, където провежда работни срещи с кмета на града Здравко Димитров и зам.-кмета по „Култура, археология и туризъм“ Пламен Панов, както и с проф. д-р инж. Пламен Моллов, ректор на Университета по хранителни технологии – Пловдив.

Print Friendly

Автор: vesti.bg


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *