^AD95AE24457CD23FF470509289DE82F0548DE98DB9838C5384^pimgpsh_fullsize_distr

Бареков: Гласувах „за“ промяната и „против“ мутрите в българската политика

 
Днес гласувах, за да подкрепя промяната – „за“ оставката на Бойко Борисов, „за“ промяна на политическата система, „за“ финала на присъствието в българската политика на бившите комунисти, задкулисието и на мутренските групировки. Това заяви евродепутатът и лидер на ББЦ Николай Бареков минути след като упражни правото си глас в родния град Пловдив. 

В изявлението си евродепутатът изрази надежда, че промяната ще започне още от днес. „Тя обаче ще бъде много трудна, защото самият г-н Борисов конструира държава по свой образ и подобие“, предупреди Бареков.

По думите му оставката на правителството и на премиера тази вечер е неизбежна. Той подчерта, че тя идва в следствие не просто на вота на недоверие, който е даден от българския народ, а като последица от едно „изключително некадърно и корумпирано управление, което е крайно вредно за народа“.

Бареков е категоричен, че премиерът е вреден за българския политически живот и трябва да слезе напълно от политическата сцена. „Г-н Борисов трябва днес не само да си подаде оставката като министър-председател и да се оттегли в Банкя, чакайки своето трето пришествие в българската политика, а трябва да напусне както партия ГЕРБ, така и българската политика“, убеден е евродепутатът.

Напускането от премиера на политическата формация той аргументира с факта, че от една центристко-дясна партия,  Борисов е превърнал ГЕРБ в полукомунистическа  олигархична партия. „Първият път Борисов дойде в българската политика на бял кон, вторият път успя да се върне на кранта, припомни Бареков като заяви, че третият път премиерът цели да се върне на краставо магаре, но не трябва да му го позволим.

Според евродепутата до няколко часа ще имаме един силен новоизбран президент, който обаче, заедно с демократичните политически сили, ще трябва да промени кройката на самата държавност. „Ние трябва да изградим държавата от нулата, да построим държавността“, отсече той като обяви, че ще участва активно в този процес.

„Всички демократични политически сили и партии трябва да си подадем ръка в този момент. Заедно с новоизбрания президент на България и заедно с референдума, който беше приет от българския народ, трябва да се опитаме да съградим през следващите години една нова държава, стъпила на демократични устои“, заключи евродепутатът.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *